Verhuizen van de kust naar het binnenland

Jo De Poorter trekt naar de kust. In Bredene wonen Christophe (28), Sofie (26) en Sofie’s dochter Yanaika (7). Christophe woont dolgraag aan onze kust, maar voor het sociaal leven van dit nieuw samengesteld gezin is Bredene niet de ideale plek om te wonen. Hun families wonen immers in Brugge en Zwevezele. Ondanks het feit dat Christophe er moeite mee heeft om zijn geliefde zee achter te laten, is de liefde voor Sofie groter. Het liefst van al zouden ze hun huis gewoon verplaatsen, maar aangezien dat onmogelijk is, doet het koppel beroep op Jo om een nieuwe woning met een grote tuin te vinden in het binnenland.

In Edegem bij Antwerpen staat een zeer uitzonderlijke en zeldzame villa uit 1929. Het is een echt architecturaal curiosum. In de omgeving kennen de mensen de woning als ‘De Chinese Villa’, maar over de mysterieuze historie van het gebouw is bitter weinig bekend. De familie Valckaert, die de woning in 1979 kocht, zoekt nu een nieuwe eigenaar voor dit bijzonder bouwsel. Expert Peter Vermeulen brengt Nathalie Vandeperre mee, Hoofd Musea van het Verre Oosten in Brussel, om wat meer te weten te komen over de intrigerende geschiedenis van de villa. Daarna steekt Pascale Naessens samen met interieurdesigner Christophe en een gerenommeerde tuinaannemer een handje toe om de 82 are grote tuin een grondige facelift te geven voor de openhuisdag.

In het Westvlaamse Snellegem bezoeken we de kasteelhoeve van Lies Vandenberghe. In ‘De Loverlij’ gaan luxe en romantiek hand in hand. Lies heeft een zwak voor rozen en die heeft ze dan ook verwerkt tot in de kleinste details van het interieur. Haar tuin is een rozenparadijs met 41 tuinkamers waarin ze liefdevol de meest uiteenlopende variëteiten kweekt. De tuin heeft Lies helemaal zelf ontworpen, aangelegd en ook onderhouden. Een heel karwei.

Meer video's van TV Makelaar