Verhuizen van de kust naar het binnenland

17/11/2010 - 16:15

Jo De Poorter trekt naar de kust. In Bredene wonen Christophe (28), Sofie (26) en Sofie’s dochter Yanaika (7). Christophe woont dolgraag aan onze kust, maar voor het sociaal leven van dit nieuw samengesteld gezin is Bredene niet de ideale plek om te wonen. Hun families wonen immers in Brugge en Zwevezele. Ondanks het feit dat Christophe er moeite mee heeft om zijn geliefde zee achter te laten, is de liefde voor Sofie groter. Het liefst van al zouden ze hun huis gewoon verplaatsen, maar aangezien dat onmogelijk is, doet het koppel beroep op Jo om een nieuwe woning met een grote tuin te vinden in het binnenland.

In Edegem bij Antwerpen staat een zeer uitzonderlijke en zeldzame villa uit 1929. Het is een echt architecturaal curiosum. In de omgeving kennen de mensen de woning als ‘De Chinese Villa’, maar over de mysterieuze historie van het gebouw is bitter weinig bekend. De familie Valckaert, die de woning in 1979 kocht, zoekt nu een nieuwe eigenaar voor dit bijzonder bouwsel. Expert Peter Vermeulen brengt Nathalie Vandeperre mee, Hoofd Musea van het Verre Oosten in Brussel, om wat meer te weten te komen over de intrigerende geschiedenis van de villa. Daarna steekt Pascale Naessens samen met interieurdesigner Christophe en een gerenommeerde tuinaannemer een handje toe om de 82 are grote tuin een grondige facelift te geven voor de openhuisdag.

In het Westvlaamse Snellegem bezoeken we de kasteelhoeve van Lies Vandenberghe. In ‘De Loverlij’ gaan luxe en romantiek hand in hand. Lies heeft een zwak voor rozen en die heeft ze dan ook verwerkt tot in de kleinste details van het interieur. Haar tuin is een rozenparadijs met 41 tuinkamers waarin ze liefdevol de meest uiteenlopende variëteiten kweekt. De tuin heeft Lies helemaal zelf ontworpen, aangelegd en ook onderhouden. Een heel karwei.

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!