Vanessa droomt van een eigen huisje

Vanessa (39) is een sportieve single uit het Leuvense. Gedurende de week leeft ze voor haar job, maar tijdens het weekend komt haar grote passie voor muziek op de eerste plaats. Bovendien staat ze ook dolgraag in de keuken, om vrienden en familie te verwennen met allerhande culinaire verrassingen. Vier jaar geleden liep haar relatie op de klippen en liet Vanessa zich door haar ex-partner uit de gezinswoning kopen. Gelukkig kon ze via een oude schoolvriendin een leuk huisje huren op wandelafstand van haar werk. Vanessa woont er dolgraag, maar met haar 40ste verjaardag in het vooruitzicht, droomt ze ervan om een stek voor zichzelf te kopen. De laatste jaren swingen de Leuvense woningprijzen de pan uit. Sinds 2003 zijn ze verdubbeld en voor een gemiddelde woning moet je al snel beschikken over zo’n 250.000 euro. Dat is voor Vanessa geen haalbare kaart. Maar de vrouw geeft zich niet zomaar gewonnen en laat Jo zijn stoute schoenen aantrekken. Hij schuimt de peperdure Leuvense woningmarkt af op zoek naar een geschikt huis voor een single-koper met een beperkt budget.

Dubbel zoveel werk aan de winkel

Maaike (25) is een vlotte wijkagente met behoorlijk wat kwajongensgehalte. Vijf jaar geleden moest en zou ze in Aalst een eigen huisje vinden en renoveren, en dat is haar ook aardig gelukt. Ze heeft intussen bijna het hele huisje gerenoveerd, maar door de liefde zijn haar toekomstplannen omgegooid. Vorig jaar ontmoette ze Willem (34), de man van haar leven. Plots was haar gezellige woning te klein voor haar en haar dochtertje, haar vriend en zijn hond. Ook Willem had al een eigen woonst. Toch besliste het koppel om op zoek te gaan naar een ruimere woning met een grotere tuin. Maaike en Willem ondertekenden al een compromis en nu hebben ze vier maanden de tijd om hun beide huisjes te verkopen. Deze uitdaging is een kolfje naar Pascales hand: ze beslist om voor één keertje twee woningen in de kijker te zetten. Dubbel zoveel werk aan de winkel dus…

Kasteeldomein Wolvenbosch

In de gemeente Kapellen, ten Noorden van Antwerpen is ‘TV Makelaar’ te gast op het kasteeldomein Wolvenbosch. Hier vonden interieurvormgeefster Ingrid en haar echtgenoot Gerard hun gedroomde plek om te wonen. Een voormalige dienstwoning van de gravin toverden ze om in een luxevilla, waarin sfeer en gezelligheid centraal staan.