Pascale trekt naar het Hageland

15/02/2012 - 13:48

In de tiende aflevering van ‘TV Makelaar’ vertoeft Pascale in het Hageland, dat bekend staat om de glooiende landschappen en uitgestrekte velden. In Binkom, een deelgemeente van Lubbeek, woonden tot voor kort Jos en Lucia, allebei arts van beroep. Jos en Lucia zijn echte Bourgondiërs en genieten maar al te graag van het leven. Een paar jaar geleden besloot Jos zijn leven echter over een andere boeg te gooien. Hij schoof zijn drukke huisartspraktijk aan de kant en schoolde zich om tot stadsgids.

Als kers op de taart kocht het koppel een oud herenhuis in Tienen dat ze ombouwden tot een stijlvolle Bed & Breakfast. De vroegere woning van Jos en Lucia in Binkom staat ondertussen al enkele maanden te koop, maar zonder succes. Pascale zoekt uit waarom potentiële kopers niet toehappen en reikt samen met architect Peter Vermeulen een pasklare oplossing aan. En daarvoor worden alle registers opengetrokken...

Jo trekt de stad in en zoekt de 60-jarige Myriam op. Myriam woont in een ruime, gerenoveerde hoeve met een grote tuin en een zwembad. Na het overlijden van haar echtgenoot vijf jaar geleden bleef ze alleen achter in de villa en nam de eenzaamheid de bovenhand. Myriam verlangt nu meer dan ooit naar gezellige drukte, sociale contacten en cultuur. Daarom heeft ze besloten om haar huidige woonst in het landelijke Burcht om te ruilen voor een appartement in onze bruisende hoofdstad.

In Brussel wil Myriam genieten van alle voordelen van het stadsleven en tegelijk dicht bij haar familie en vrienden wonen. Haar vooropgestelde budget is €450.000 en dat klinkt bij Jo als muziek in de oren. Een ruim, zonnig appartement met een mooi terras: meer hoeft het voor Myriam niet te zijn. Ze is dan ook helemaal verkocht tijdens het bezoek aan een moderne nieuwbouw in Sint-Lambrechts-Woluwe…

Donderdag 16 februari om 21.45

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra