Pascale helpt met de verkoop van een droomhuis

19/01/2012 - 16:21

Ook op donderdag 19 januari 2012 streven Jo De Poorter en Pascale Naessens er in TV Makelaar naar om kopers en verkopers te helpen bij hun vastgoedprojecten. Pascale maakt kennis met Hans, een zelfstandig loodgieter die onlangs zijn echtgenote verloor en alleen kwam in te staan voor de opvoeding van hun vier kinderen. Het koppel had net hun rijwoning in het West-Vlaamse Leffinge ingeruild voor een droomhuis in De Polders, maar Hans komt nu handen te kort om de verkoop dat extra duwtje in de rug te geven. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van Pascale.  
Architect Peter Vermeulen werpt zoals steeds een kritische blik op de te verkopen woning. Hij merkt meteen dat Hans zijn hart in de renovatie heeft gestoken en dat er zwaar geïnvesteerd werd. Om Hans zo veel mogelijk te ontlasten van alle stress die bij de verkoop van zijn woning komt kijken, stuurt Pascale hem op een ontspannende trip met de kinderen. Ondertussen steekt het klusteam een extra tandje bij om de woning die extra touch te geven voor de openhuizendag.
Joeri en Romain stappen binnenkort in het huwelijksbootje en vinden het hoog tijd om zich een eigen appartement aan te schaffen. Hun budget is beperkt en het verlanglijstje is uitgebreid. Het koppel is op zoek naar een instapklaar appartement met twee ruime slaapkamers en veel lichtinval. Bovendien mag de flat niet gelegen zijn in een hoogbouw, moet er een terras aanwezig zijn en voldoende parkeergelegenheid. En dit allemaal binnen de ring van Antwerpen en met een budget van €170.000. Ondanks het uitgebreide verlanglijstje start Jo zijn zoektocht vol goede moed!
Hij neemt Joeri en Romain mee naar drie appartementsgebouwen in het bruisende hart van Antwerpen. De panden beantwoorden stuk voor stuk aan de eisen die het koppel vooropgesteld had, maar kunnen ze hen ook definitief over de streep trekken om een bod uit te brengen? Het duo gaat alvast niet over één nacht ijs en geeft zich niet zomaar gewonnen voor Jo’s argumenten…

Donderdag 19 januari om 21.40

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra