Pascale en Jo trekken naar Londerzeel en Hoboken

In de dertiende en voorlopig laatste aflevering van TV Makelaar slaan Pascale en Jo de tenten op in Londerzeel en Hoboken, waar ze allebei kennismaken met een dolverliefd koppel.

Anne (44) en Thierry (47) hebben een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen. Ze leerden mekaar via het internet kennen en pendelden verschillende jaren tussen Thierry’s huis in Itter en Karens woonplaats Londerzeel. Onlangs besloot het koppel om te gaan samenwonen en een huis te kopen dat voldoende ruimte biedt voor het hele gezin. Het gevolg is dat Annes vroegere woonst in Londerzeel verkocht moet worden en dat loopt niet van een leien dakje.

Waarom vindt mijn huis geen nieuwe eigenaar? Dat is de vraag die op Annes lippen brandt. Een vraag waar architect Peter Vermeulen ongetwijfeld het antwoord op weet. Of het nu gaat om een sociale woning, een villa of een kasteel, voor zijn taxatie gaat Peter steevast af op ligging, perceel en wooncomfort. Voor hem staat vast dat de beschikbare ruimte in Annes woning niet optimaal benut wordt en dat laat dat nu net de specialiteit van binnenhuisarchitect Kristof Gregoire zijn.

Jo gaat de internationale toer op en zoekt een ruime woonst voor de Vlaamse Karen en haar Australische echtgenoot David. De twee verbleven lange tijd in Davids vaderland, waar ze een prachtige villa met zwembad bewoonden. Negen jaar en twee kinderen later begint bij Karen echter de heimwee naar Vlaanderen te knagen. Terug in België moet het koppel wel vaststellen dat de woningprijzen niet meer zijn wat ze waren.

Een groot huis in de regio Antwerpen met een grote tuin, een grote badkamer en een grote keuken: dat is waar Karen en David naar op zoek zijn. En als het even kan met vier slaapkamers en een openhaard. Zal Jo met een budget van €400.000 aan deze wensen kunnen voldoen? En scoort hij met één van de panden een 10/10?

Donderdag 8 maart om 21.40

Meer video's van TV Makelaar