Oud vrachtschip werd luxueuze woonboot

05/01/2011 - 15:28

Wonen op het water

Peter (52) is een geboren doe-het-zelver die al jaren van zijn eigen woonboot droomde. In 2003 kocht hij een oud vrachtschip en bouwde de laadruimte in één jaar tijd om tot een luxueuze gezinswoning. Sindsdien woont hij samen met zijn vriendin Patsy (53) op de ‘Nymphea’ aan de Mechelse Zennegatvaart.

Peter is op brugpensioen en Patsy is verpleegkundige. Zij heeft echter een jobaanbieding gekregen in Zwitserland, dus om die job aan te kunnen nemen, zou het koppel in het Alpenland moeten gaan wonen. Peter is niet bang van radicale keuzes en samen met Patsy heeft hij besloten om de woonboot te verkopen, ook al weet hij goed genoeg dat hij zijn boot zal missen.

Een woonboot is een roerend goed en voor de verkoop ervan zijn andere verplichtingen en documenten nodig dan bij de verkoop van een traditionele woning. Pascale en architect Peter Vermeulen zetten samen met Peter en Patsy op een rijtje wat er allemaal komt kijken bij wonen op het water. 

Op stap doorheen de Scheldestad

Gui (45) is journalist van opleiding en heeft ook lang in die sector gewerkt. Een vijftal jaar geleden begon hij met het organiseren van coachings en intussen bezit hij een bedrijfje dat gespecialiseerd is in de meest diverse communicatietrainingen. Zijn partner Lieven (43) heeft marketing gestudeerd en werkte vroeger in een bank. Momenteel laat hij de bank even voor wat ze is om zich volledig op het bedrijf te kunnen richten.

Het koppel leerde elkaar kennen in 2002 en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Op dat moment had Lieven al een appartement in Gent en Gui een in Antwerpen. Die laatste is echter niet meer tevreden met zijn woonst. En het koppel combineert wonen en werken want op het appartement worden ook individuele coachings gegeven. Niet ideaal natuurlijk als je dat in de woonkamer moet doen… Jo gaat met het koppel en een budget van 270.000 euro op stap doorheen de Scheldestad en toont hen 3 zorgvuldig uitgekozen appartementen.

Traditioneel en hedendaags wonen

'TV Makelaar' wipt even de grens over. In het Nederlandse Noord-Brabant realiseerde architect Bob Manders een sublieme combinatie van traditioneel en hedendaags wonen. De luxevilla is doordacht ontworpen en werd tot in de puntjes afgewerkt.

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!