Op zoek naar een droomhuis

09/02/2012 - 13:36

 

 

In de negende aflevering van ‘TV Makelaar’ schuimt Jo de Lommelse vastgoedmarkt af, op zoek naar een droomhuis voor Kelly en Eddy. De twee ontmoetten elkaar ongeveer drie jaar geleden en werden overvallen door het spreekwoordelijke ‘liefde op het eerste gezicht’. Niet veel later gingen Kelly en Eddy samenwonen in Mol en nu zijn ze in blijde verwachting van hun eerste kindje. De perfecte reden om op zoek te gaan naar een nieuwe, grotere woonst.

Op vraag van Kelly gaat Jo op zoek naar een huis in Lommel, dicht bij haar familie. Voor Eddy maakt het adres van hun toekomstig nestje niet veel uit, zolang er maar een grote tuin is waar hij kan trainen met zijn waakhond Rivero. Het budget dat het koppel vooropgesteld heeft, is beperkt, maar daar laat Jo zich niet door ontmoedigen...

Net buiten Leuven, in het landelijke Boutersem, woont politiekorpschef Luc met zijn gezin. Sinds afgelopen zomer maakt ook moeder Annie daar deel van uit. Nu zij bij haar zoon is ingetrokken, heeft Luc besloten om zijn ouderlijke woning te koop te zetten. Hij en zijn echtgenote Manuella doen hun best om potentiële kopers over de streep te trekken, maar dat blijkt niet te lukken.

De rijwoning – die openbaar verkocht zal worden – bevindt zich in een zeer degelijke staat en heeft heel wat troeven. Het is een relatief recent pand, maar binnenin lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. De rustieke meubelen en persoonlijke spullen in het huis zouden wel eens aan de basis van het probleem kunnen liggen. Tijd voor Pascale om grote kuis te houden. Maar naar goede gewoonte begint ze bij het begin: de waardebepaling van architect Peter Vermeulen…

Donderdag 9 februari om 21.35

 

 

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!