Limburg troef in 'TV Makelaar'

In de tweede aflevering van ‘TV Makelaar’ op donderdag 22 december 2011 is Limburg troef. Pascale en Jo trekken respectievelijk naar Maasmechelen en Tessenderlo om er twee gezinnen uit de nood te helpen. Pascale maakt kennis met de 51-jarige Christine, die enkele jaren geleden investeerde in een groot huis met zwembad. Ze beleefde er een prachtige tijd, maar wil terug wat meer financiële ademruimte. Daarom heeft Christine besloten om een ander huis in Groot-Leuven te kopen, maar om die plannen te kunnen uitvoeren moet het pand in Limburg wel eerst verkocht geraken. En dat is nu net waar het schoentje knelt.

Pascale zal de grote middelen moeten inzetten om deze woning verkoopsklaar te maken. Christine heeft het huis een tijd verhuurd, maar de huurders lieten het domein helemaal verkommeren. Architect Peter Vermeulen onderwerpt het pand aan een kritische inspectie en stelt een actieplan op. Vooral de tuin is toe aan een opknapbeurt en dan komen tuinexperts Tom Aerts en André Goemaere als geroepen.

In Tessenderlo gaat Jo op zoek naar een huis voor het gezin van Agnes (41) en Wim (42). Het koppel leerde mekaar twaalf jaar geleden kennen en Wim volgde zijn geliefde al snel naar hun huidige woonplaats Dendermonde. In 2009 slaat het noodlot echter toe. Wim wordt geveld door een hersenbloeding en zal nooit meer de oude worden. Zijn sociale contacten verwateren pijlsnel en daar wil het gezin iets aan doen. Samen met Jo gaan ze op zoek naar een nieuwe woning in Tessenderlo, dicht bij familie en vrienden. 

Anges en Wim hopen hun nieuwe nestje te kunnen kopen via een sociale lening en dus gaat Jo bij minister Freya Van den Bossche langs voor meer tekst en uitleg. Grote luxe hoeft voor het koppel niet, maar voldoende ruimte en een moestuin staan wel op hun verlanglijstje. Jo heeft de boodschap perfect begrepen en gaat op pad.

Donderdag 22 december om 21.35