Liesbeths huis wijkt voor de liefde

25/01/2012 - 16:15

Het zesde seizoen van ‘TV Makelaar’ is halfweg, maar Jo De Poorter en Pascale Naessens zetten hun huizenavontuur lustig verder. Nadat ze vorige week loodgieter Hans en Joerie en Romain een duwtje in de rug gaven, stranden Jo en Pascale op donderdag 26 januari in het Limburgse Bilzen en het Vlaams-Brabantse Herent.

Drie jaar geleden kocht Liesbeth een op te knappen bel-etage in het centrum van Bilzen. Ze renoveerde het pand met de hulp van haar vader, maar zette het bijna een jaar geleden te koop toen ze haar grote liefde Ben leerde kennen en naar zijn appartement in Hasselt verkaste. Omdat de verkoop niet van de grond komt, schakelen Liesbeth en Ben de TV Makelaar-ploeg in.

Pascale snelt het jonge stel te hulp. Samen met architect Peter Vermeulen neemt ze polshoogte in de woning om vervolgens een eerlijke vraagprijs te kunnen bepalen. Eens deze knoop doorgehakt is, kunnen de opknapwerken van start gaan. Interieurarchitect Kristof Gregoire komt het team een creativiteitsimpuls geven en zorgt ervoor dat de berging een nieuwe look en functie krijgt. En ook Liesbeths favoriete plekje, de tuin, wordt stijlvol ingericht.

Jo gaat op stap met Patricia uit Herent en haar dochter Joke, die sinds kort een knus huis in Tremelo huurt. Door alles wat ze samen al meemaakten, heeft het duo een hechte moeder-dochterband opgebouwd. Patricia is reumapatiënt en overwon ook recentelijk kanker. Omdat Joke onmiddellijk ter plaatse wil zijn wanneer haar mama hulp nodig heeft, gaat het duo op zoek naar een kangoeroewoning. Het wordt geen makkelijke opdracht voor Jo om een pand te vinden waarin twee gezinnen apart, maar toch samen kunnen wonen.

Ook voor Joke houdt het concept ‘kangoeroewonen’ niets dan voordelen in. De jonge politieagente droomt ervan om snel een gezin te stichten en dan is het erg handig om een oma in huis te hebben. Samen met Jo trekken de dames naar Keerbergen, Begijnendijk en Bonheiden, waar ze drie huizen bezoeken die aan hun wensen voldoen. Het drietal krijgt in totaal maar liefst veertien slaapkamers te zien en dat is zelfs voor Jo een primeur…

Donderdag 26 januari om 21.40

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra