Jo krijgt moeilijke opdracht

03/11/2010 - 13:55

Jo trekt naar Zaffelare, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lochristi. Matthias en Marijke hebben verschillende eisen gesteld aan hun toekomstige woning: ze zoeken een (half)open, ruime en moderne bebouwing in een rustige buurt, met minstens 3 slaapkamers, een open keuken, een tuin en liefst een garage. Geen makkelijke opdracht dus voor Jo.

Ruime hoevevilla in Limburg

Drie jaar geleden kocht een Antwerps gezin een ruime hoevevilla in Limburg. Het was als een droom die werkelijkheid werd, maar nu beseft Ann dat ze haar familie en vrienden niet kan missen. Ook de kinderen Robbe en Hugo wonen niet graag in ”het veel te grote huis”. Papa Erik voelt zich de koning te rijk in de villa, maar als de rest van het gezin niet gelukkig is, hij ook niet. Het huis staat al anderhalf jaar te koop, waarschijnlijk door een combinatie van de ligging bij de autostrade en de hoge vraagprijs. Wanneer Peter de woning schat, schrikken Ann en Erik zich een hoedje.

Luxewoning in Westerlo

En in Westerlo bezoeken we de doordachte luxewoning van ondernemer Stefan Geerts. Wat hij heel belangrijk vond in het ontwerp is het bureel, centraal gelegen in de woning beneden, zodat hij klanten op een open manier kan ontvangen. In de woning is immers ook Stefans schildersbedrijf gevestigd. Zo kunnen klanten ook meteen een kijkje in het huis nemen om inspiratie op te doen. In de luxevilla staan minimalisme en functionalisme centraal en ook de tuin is een pareltje. Vorig jaar haalde Stefan zelfs goud met ‘het mooiste zwembad van België’.

 

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!