Jo gaat op zoek naar een 'licht renovatieproject'

Twee jaar geleden waren David (28) en Vanessa (29) de enige singles op een vrolijk huwelijksfeest. Soms ligt het geluk in een klein hoekje, want voor David was het liefde op het eerste gezicht. Ondertussen wonen hij en Vanessa een jaar samen in Tongeren en vinden ze de tijd rijp om samen een huis te kopen.

Het is aan Jo om voor een bescheiden budget in de regio Tongeren een renovatieproject te vinden dat aan zoveel mogelijk wensen voldoet. Hij krijgt 200.000 euro ter beschikking, maar die centen moeten niet enkel de aankoopprijs dekken, maar ook registratierechten, notariskosten en de renovaties op zich.

Guy is handelaar in antiek en brocante
Pascale trekt deze week naar Mechelen. Daar ontmoet ze een man die de liefde en zorg voor authentieke gebouwen tot een persoonlijke levensmissie heeft gemaakt. Guy (51) is handelaar in antiek en brocante, maar tegenwoordig kruipt al zijn tijd in de renovatie van bijzondere panden met historische waarde.

Enkele jaren terug vond Guy na een lange zoektocht in Mechelen een stadsappartement voor zijn bejaarde moeder. Meer nog, hij kreeg de kans om een volledig modernistisch gebouw te kopen aan de Ijzerleen, die wel eens de Champs Elysées van Mechelen genoemd wordt. Voor hij het goed en wel besefte was Guy eigenaar van niet één, maar drie appartementen.

Met veel liefde restaureerde hij de drie verdiepingen van het pand uit 1925. Hij deed er alles aan om zoveel mogelijk authentieke elementen te behouden. Guy’s moeder bewoont één appartement, maar de twee andere wil hij nu verkopen, om zo de middelen te vinden om aan een nieuw project te werken. Met de hulp van Pascale en haar team hoopt Guy snel een koper te vinden voor het appartement op de tweede verdieping en voor het penthouse met stadsterras.

Een riant gerenoveerd herenhuis
‘TV Makelaar’ kijkt exclusief binnen in het riante gerenoveerde herenhuis van de Nederlandse decoratrice Mariette Nuy. Ze werd op slag verliefd op de woning en heeft het huis intussen luxueus en smaakvol omgetoverd tot een plek waar iedereen zich thuis kan voelen.