Jo gaat op zoek naar een huis in de Ardense bossen

De Ardense bossen

Jo gaat op zoek naar een nieuw huis voor Erik en Esther, en het koppel zoekt dat niet bepaald bij de deur… Esther heeft al heel wat avonturen beleefd: samen met haar echtgenoot ging ze 6 maanden in de horeca werken op Aruba, ze deed vrijwilligerswerk in Oeganda en recent had het koppel samen een restaurant op de Vlaamse Kaai in Antwerpen.

Toch hebben ze hun horecadroom opgeborgen. Het koppel wilde graag kinderen en dat resulteerde in de adoptie van 2 energieke jongetjes die in Zuid-Afrika geboren werden. Maar vooral Esthers gezondheidsproblemen hebben bepaald dat het gezin een nieuwe weg in moet slaan. Esther is al 20 jaar migrainepatient en dat begint haar, ondanks alle mogelijke behandelingen, steeds meer parten te spelen.

Het koppel is verzot op de sfeer en de rust van de Ardense bossen. Toen ze hun restaurant nog uitbaatten, zakten ze op alle mogelijke vrije momenten af naar de Ardennen om er eventjes te bekomen. De gedachte om naar hier te verhuizen maalt dus al enkele jaren in hun hoofd. En nu hun gezinnetje volledig is, rest er enkel nog de huidige woning te verkopen en hun droomhuis te vinden. Jo laat zien wat ze voor het beschikbare budget kunnen aankopen in het bosrijke zuiden van ons Belgenlandje.

Een mensonwaardig huis

2 jaar geleden vond kunstenares Nadine in het Vlaams-Brabantse Begijnendijk een pand met de mogelijkheid om aan het huis, haar eigen atelier met een houtoven te installeren. Ondanks het feit dat de oude wasserij die ze kocht, niet meer voorstelde dan 4 muren en een atelier, besloot ze er toch haar droomhuis van te maken.

Helaas besefte Nadine onlangs dat ze te veel hooi op haar vork nam. Het pand vraagt om een totaalrenovatie en de vrouw geeft haar droom na heel wat inspanningen op. Ze  hoopt snel een nieuwe eigenaar te vinden voor het gebouw, maar dat is op het eerste gezicht geen evidente zaak. Onze expert Peter Vermeulen is resoluut: volgens hem is Nadines huis mensonwaardig. Kortom: deze reportage laat alle ruimte open voor discussie en tegelijk bewijst ‘TV Makelaar’ dat een huis kopen een zeer individuele keuze is…

Nancy vond haar droomhuis

Deze week zijn we te gast in een luxueus gerenoveerde hoeve in Drongen. Hier, vlakbij Gent, vonden Nancy Van Rijckeghem en haar gezin hun droomhuis. Met veel smaak en vakkennis werd de oude hoeve gerestaureerd en verbouwd tot een luxueus landhuis.

Meer video's van TV Makelaar