Jo gaat op stap met alleenstaande mama Wendy

29/12/2010 - 16:12

Jo gaat deze week op stap met de optimistische Wendy (33), die deeltijds als afslankingsconsulente en diëtiste werkt. In haar vrije tijd zingt en danst ze graag en ze heeft een zoontje Ian, van 2,5 jaar oud. In september 2009 betrok Wendy samen met haar gezin een mooi en ruim huis in Westerlo. Helaas is haar huwelijk onlangs op de klippen gelopen en als alleenstaande mama is het huis voor haar onbetaalbaar geworden. Daarom is Wendy nu op zoek naar een leefbare en budgetvriendelijke woning. Het zou heel leuk zijn om een halfopen bebouwing te vinden, maar Wendy beseft heel goed dat dat wellicht niet mogelijk is. Een rijwoning zal haar zeker kunnen bekoren, zolang het maar geen appartement wordt. Jo moet dus op de centen letten tijdens zijn zoektocht in de buurt van Herentals.

Bjorn en Christine uit Gistel leerden mekaar 15 jaar geleden kennen. Hun twee zonen Sybren (8) en Rhune (2) zijn twee zeer actieve jongens. Sybren is een vlotte babbelaar die een passie heeft voor paarden en pony’s en aan dressuur doet. Hun dochter Milla (7) werd geboren met een zeer zeldzame genetische aandoening waardoor ze ernstig gehandicapt is. Iedereen doet er alles aan om het meisje een zo comfortabel mogelijk leven te geven, ook al heeft haar situatie een grote impact op het gezinsleven. Omdat de familie behoefte had aan meer ruimte, hebben Bjorn en Christine een beetje verderop een oude boerderij gekocht op ruim 1 hectare grond. Elk vrij moment besteedt Bjorn aan de verbouwing van de nieuwe woning, maar hun huis in Gistel moet nog verkocht worden. De woning is quasi volledig eigenhandig ontworpen en gebouwd door Bjorn, met wat hulp van familie. De indeling en afwerking is heel zorgvuldig afgestemd op rolstoelpatiënten, maar dat is amper merkbaar. Uiteindelijk kan iedereen plezier beleven aan een enorme inloopdouche, en ook extra brede deuren zijn bijzonder handig. Pascale steekt een handje toe, in de hoop snel een koper te vinden voor de woning.

'TV Makelaar' wordt hartelijk ontvangen in het Limburgse Bocholt. Hier vonden Daan en Lutgard Zizzari hun droomwoning. Een oude langgevelhoeve werd met zorg gerenoveerd tot een sfeervolle luxevilla.

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!