Jan en Babs verkopen hun bijzondere loft in Oudenaarde

Huis te koop

Pascale Naessens trekt naar Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen. Daar verkoopt een jong koppel een bijzonder loft-appartement, in een gemoderniseerd historisch gebouw. De woning van Jan (27) en Babs (27) ligt vlakbij de Grote Markt, in het hartje van de bruisende provinciestad. Ze rekenen op de expertise van 'TV Makelaar', alvorens hun appartement te koop zetten.

Een tweede zit in hun eerste jaar in Gent: dat was het resultaat van Jan en Babs’ prille liefde. De studentenstad Gent was een revelatie na een humaniora lang op een strenge katholieke school te hebben doorgebracht. De vonk tussen de 2 studenten sloeg over en de jaren daarop pendelden ze vele uren om bij mekaar te kunnen zijn, tot ze in 2007 besloten om samen een loft-appartement te kopen. De loft in een gerenoveerd eeuwenoud pand was water- en winddicht en tussen 2008 en 2009 hebben ze hun woning afgewerkt. Toch is de tijd al gekomen om er afscheid van te nemen…

Omdat Babs groene vingers heeft en ze als hobby verwaarloosde dieren opvangt, mist ze een grote tuin. Bovendien heeft het koppel plannen om het gezin uit te breiden. Daarom willen ze nu verhuizen en in de buurt een vrijstaand huis kopen, met een mooie tuin. Jan en Babs doen beroep op Pascale Naessens en Peter Vermeulen om hun loft nog mooier te maken dan ze al is.

Huis gezocht

Jo De Poorter gaat deze week op stap met Paul (28) en Kelly (24). Paul behaalde zijn diploma industrieel ingenieur bouwkunde en werkt momenteel als expert inzake brand-, storm- en waterschade. Kelly studeerde vorig jaar af als architecte. Momenteel studeert ze nog bij en werkt ze deels als onderzoeker voor een hogeschool. De twee leerden mekaar kennen op het internet. Paul stootte op Kelly’s profiel en was op slag verkocht. Meteen zocht hij contact via een e-mail, met als onderwerp: ‘u heeft gewonnen’. Sindsdien vormen Paul en Kelly een koppel.

Het duo woont in een huurappartement, maar dat willen ze zo snel mogelijk inruilen voor een eigen huis. Paul en Kelly weten intussen dat samenwonen perfect lukt, en bovendien betalen ze liever geen huur meer. In de regio Antwerpen – Mechelen – Lier hopen ze voor een budget van 375.000 euro hun ideale huis te vinden. Ze hebben wel een reeks voorwaarden, en dus moet Jo proberen een huis te vinden dat het koppel helemaal kan charmeren.

Droomwoning

In het schilderachtige Damme kijkt ‘TV Makelaar’ exclusief binnen in een luxueus gerenoveerde abdij. In de velden rondom het historische stadje kocht de antiquairsfamilie Garnier het oude pand. Gastvrouw Brigitte leidt ons rond in de riante historische woning die met uitzonderlijk veel zorg werd gerestaureerd.

Meer video's van TV Makelaar