Huis te koop: 10 handige tips

12/12/2011 - 15:22

1. Plak een correcte prijs op je woning! Onderzoek hoe de vastgoedmarkt in jouw regio eruit ziet.  Je kan beroep doen op een onafhankelijke schatter om de waarde van je woning te bepalen.Weet dat een te hoge vraagprijs, kopers kan afschrikken.

2. Verkoop je uit de hand, investeer dan in een goede internetadvertentie. Zorg dat je de nodige documenten laat opstellen: EPC, elektriciteitskeuring, bodemattest, keuring stookolietank… Zorg voor heldere foto’s van alle ruimtes.

3. Geef je woning een grondige poetsbeurt en herstel waar nodig.

4. Pak onafgewerkte klusjes aan (bijv: ontbrekende wc-bril, deur...) Hoe meer werk een kandidaat-koper ziet, hoe meer hij de prijs in vraag zal stellen.

5. Creëer ruimte!  Haal alle overbodige meubels en decoratie weg uit je interieur.

6. Laat je woning lichter en ruimer lijken door kamers een likje verf te geven in een neutrale lichte kleur zoals wit, beige...

7. Donker binnenschrijnwerk of een eiken keuken zien er al snel een pak moderner en frisser uit als je ze wit schildert.

8. Ruim tuin en terras op.

9. Heb je huisdieren?  Zet hun spulletjes even uit het zicht en als het even kan, laat je huisdieren dan even buiten tijdens een bezoek.

10. Verlucht je huis voor een bezoek! Kies voor een fris boeket bloemen zoals lelies in plaats van geurkaarsen of luchtverfrissers.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra