Huis gezocht met 2 toiletten

Danny en Marlies vormen een nieuw samengesteld gezin. In totaal lopen er 5 kinderen rond thuis, veel te veel voor hun bescheiden huurhuis. Het grootste probleem is echter dat de woning maar over 1 toilet beschikt en dat de wachtrij 's ochtends makkelijk oploopt tot een uur. Danny en Marlies zijn al anderhalf jaar op zoek naar het perfecte huis, maar aangezien Schoten een erg gewilde regio is, heeft het koppel al een paar mooie kansen mislopen. Naast 2 toiletten moet Jo op zoek naar een woning met veel ruimte, minstens 4 slaapkamers, een tuin en bergplaats voor de fietsen. En dit alles mooi binnen het budget van 350.000 euro.

Vakantiewoning in Rekem

Wij Belgen boeken jaarlijks zo’n 4 miljoen keer een vakantie in eigen land. Pascale trekt dan ook naar Rekem, een deelgemeente van het Limburgse Lanaken, voor een interessante tip. In het recreatiedomein Zonnevijver kocht Dave 10 jaar geleden een vakantiehuis in erfpacht, een betaalbare oplossing voor een student en vrijgezel. 6 jaar later ontmoette hij Nicole en het koppel kreeg al snel kindjes: Kenta (3) en Maya (2). Omdat het huisje te klein was voor 4 personen, kochten Dave en Nicole ook de bungalow naast hen, maar het schipperen tussen de 2 huizen was niet echt praktisch. Het koppel besloot een volwaardige woning te kopen, maar tot op heden konden ze maar 1 van de 2 vakantiehuizen van de hand doen. Vanaf 1 januari 2008 mag je je niet meer permanent vestigen in een vakantiewoning, dus dit helpt de zaak er niet op vooruit. Architect Peter Vermeulen is er echter van overuigd dat de vakantiewoning een goede investering is. Pascale haalt interieurdesigner Christophe Aertssen erbij om de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers want nu straalt de bungalow niet echt veel vakantiesfeer uit. Zowel de binnenkant als de tuin moet dringend onder handen worden genomen.

Het paradijs van Walda Pairon

In de gemeente Kalmthout heeft interieurontwerpster Walda Pairon haar eigen paradijs gecreëerd. Oorspronkelijk deed de woning dienst als vakantiehuis, maar omdat Walda en haar gezin er steeds vaker vertoefden, besloten ze zich er fulltime te vestigen. Om zowel de woning als de tuin volledig naar haar zin te maken ging Walda vooral met hout aan de slag. En om de interieurs op te vrolijken werkt de ontwerpster vooral met kalligrafieën en kleuraccenten. Dat kleurenpatroon verandert dan ook 2 à 3 keer per jaar. 'TV Makelaar' neemt exclusief een kijkje op het domein.

Meer video's van TV Makelaar