Huis gezocht: 10 onmisbare tips

12/12/2011 - 15:35

1. Ken je budget! Stap eerst naar je bank om te weten wat je maximum budget is. Houd  rekening met alle kosten die verbonden zijn aan de aankoop van een  vastgoed.

2. Bepaal je regio maar wees een beetje flexibel.  Als je je grenzen wat  verlegt, vind je vaker een groter vastgoedaanbod.

3. De ligging van een pand is heel belangrijk!  Bekijk de ligging ook in  functie van herverkoopbaarheid.

4. Kijk naar de basisstructuur van een woning en maak een lijstje van alle  werken die je mogelijk zou willen uitvoeren. Kan je de kostprijs van  deze werken niet inschatten, bezoek het vastgoed dan met een  architect of een aannemer.

5. Vraag naar de EPC score en kijk het document in.  Kijk naar de  adviezen om de woning energiezuiniger te maken.  Deze score geeft je  onmiddellijk een idée wat er nog verbeterd kan worden aan glaswerk,  verwarmingsinstallatie en isolatie.

6. Controleer de woning op vochtproblemen.  Zijn er vochtsymptomen  aanwezig, onderzoek dan de oorzaak. Weet dat meeste  vochtproblemen makkelijk verholpen kunnen worden.

7. Neem foto’s tijdens je bezoek.  Deze kan je thuis rustig nog eens  herbekijken.

8. Kijk door een bestaand interieur door!  Een flinke poetsbeurt,  schilderwerken en je eigen meubilair brengen vaak al een totaal  andere sfeer.

9. Ga zeker een tweede tot een derde keer naar je favoriete pand kijken. Je doet dit best op verschillende tijdstippen van de dag zodat je een  beter idée krijgt van verkeersoverlast, lichtinval, geluidshinder…

10. Durf een bod uit te brengen dat lager is dan de vraagprijs.  Zorg wel  dat je een realistisch bod uitbrengt.

 

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra