Garage met huis gezocht

02/02/2012 - 09:39

In aflevering 8 van ‘TV Makelaar’ verkent Jo het Limburgse Diepenbeek. De 27-jarige Cindy en de 33-jarige Dave zijn er namelijk op zoek naar een nieuwe woning met een grote garage of loods. De reden voor deze specifieke wens is eenvoudig. Dave is gepassioneerd door oude wagens en sleutelt er in zijn vrije tijd lustig op los. Dat gebeurt in een garage die het koppel huurt in de buurt van hun huidige woning, maar daar knelt het schoentje voor Cindy. Zij wil haar partner in de toekomst vanuit de keuken kunnen toeroepen dat het eten klaar is…

Jo weet wat hem te doen staat en gaat op pad met een budget van €280.000. Hij zoekt en vindt drie mogelijke panden die aan de wensen van Cindy en Dave voldoen. Het trio belandt in Bilzen, Mopertingen en Rosmeer en bekijkt of de combinatie huishouden-hobby op hetzelfde adres kan plaatsvinden. De belangen van Cindy blijken echter niet altijd overeen te stemmen met die van Dave.

Pascale trekt naar de andere kant van het land en ontmoet in Roeselare het pittige koppel Steven (37) en Hannelore (33). De twee leerden mekaar kennen in het uitgaansleven en bezegelden hun liefde niet veel later met een nieuwbouwappartement dat stijlvol werd ingericht. Na zes leuke jaren willen ze deze woonst verkopen om hun intrek te nemen in een ruim huis met tuin.

Het appartement van Hannelore en Steven staat nu al een jaar te koop, maar de loungesfeer blijkt niet echt aan te slaan op de vastgoedmarkt. Bovendien heeft Steven zich als kleurenconsulent in een verfwinkel enorm uitgeleefd in het pand, waardoor potentiële kopers mogelijk afgeschrikt worden. Volgens Peter en Pascale moeten het spreekwoordelijke likje verf en de installatie van een bad verbetering brengen.

Donderdag 2 februari om 21.40

Ontdek meer over TV Makelaar

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!