Anita zoekt een peperkoekenhuisje

12/01/2012 - 16:13

Anita (51) droomt van een peperkoekenhuisje in haar geboortestreek Haspengouw. Vijfentwintig jaar geleden kon ze de lokroep van de grote stad niet weerstaan en trok ze in functie van haar werk naar Brussel. De heimwee naar haar Limburgse roots flakkert echter steeds vaker op. Daarom heeft Anita besloten om haar hoogbouwappartement in Laken te ruilen voor een kleine vakwerkhoeve in de regio Sint-Truiden. 

Anita heeft een gedetailleerd beeld van hoe haar ideale woning er moet uitzien. Een gezellig huisje met kleine vensters, een prinsessenkeukentje en een feeërieke tuin...  voor minder hapt ze niet toe. Jo weet wat hem te doen staat en werpt een heel leger kabouters in de strijd bij zijn zoektocht. Vooral bij het tweede huisbezoek in Metsteren laaien de emoties bij Anita hoog op. Vindt zij de woning uit haar dromen?

In Dendermonde ontmoet Pascale het sympathieke koppel Annemieke (46) en Annelore (42): twee dames die hun mannetje kunnen staan. Het koppel bouwde twaalf jaar geleden eigenhandig een woonst met professionele wellness. De afgelopen drie jaar runden ze samen het wellnesscentrum ‘Seventh Heaven’, maar gezondheidsproblemen bij Annelore strooiden roet in het eten. Annemieke en Annelore besloten hun zaak stop te zetten en hun leven een hele nieuwe wending te geven. 

Het koppel wil de woning met wellness snel verkopen en dat is natuurlijk een kolfje naar de hand van Pascale. Architect Peter Vermeulen werpt zijn strenge blik op het pand en taxeert de waarde. Vervolgens is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onder het toeziend oog van schilder Bart krijgt al het houtwerk een nieuw verflaagje. Maar met sommige schilderplannen hebben Annemieke en Annelore het moeilijk… 

Donderdag 12 januari om 21.35

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra