Een huis gezocht voor 7 onthaalkindjes

27/10/2010 - 16:36

Een huis voor 7 onthaalkindjes

Jo gaat samen met Ingfield en haar mama op zoek naar een eigen woonst voor de jonge onthaalmoeder. Zij woont momenteel bij haar mama in Assebroek, een deelgemeente van de West-Vlaamse provinciehoofdstad Brugge. Een groot deel van het huis wordt ingepalmd door de ruimte die Ingfields 7 onthaalkindjes nodig hebben. Nu vindt Ingfield het echter tijd om zelf een woning te kopen in dezelfde buurt, zodat ze haar vast cliënteel kan behouden. Per kindje heeft ze 5 m² ruimte nodig en dan ook nog wat plek voor zichzelf, haar vriend en binnenkort hopelijk ook een eigen baby. Ingfield is engelentherapeute en vertrouwt dus ontzettend op haar gevoel. Als ze negatieve gevoelens krijgt bij een huis, stoot de verkoper ervan dus meteen op een nee. Ingfields beperkte budget maakt de zoektocht er niet makkelijker op, maar toch neemt Jo de twee vrouwen op sleeptouw naar drie potentiële eigendommen.

Voormalige legerkazerne gerenoveerd

Pascale trekt naar Kontich om de familie Vandenbossche ter hulp te snellen. Mark (45), Hermien (44) en Anthony (19), werden vijf jaar geleden verliefd op een 130 jaar oud bijgebouw van de voormalige legerkazerne. Het gezin renoveerde woning van kop tot teen, waarbij oud en nieuw vlekkeloos in mekaar verweven werden. De woning raakt echter niet verkocht en Hermien weet niet wat daar juist de oorzaak van is. Zijn potentiële kopers geen fan van de spoorweg in de buurt? Of ligt het aan de inrichting? Het gezin kijkt dan ook erg uit naar de komst van architect Peter Vermeulen en interieur-designer Christophe Aertssen, om met hun neus op de feiten gedrukt te worden. Als de karaktervolle woning toch niet verkocht zou raken na de tips van de twee mannen, hebben Hermien en Mark een wel héél creatief idee in gedachten om hun huis alsnog verkocht te krijgen.

De art deco-tempel Villa Empain

In de Brusselse gemeente Elsene bezoeken we de art deco-tempel Villa Empain, die gebouwd werd in opdracht van baron Louis Empain, door de Zwitserse architect Michel Polak. Sinds begin 2007 is de Boghossian Stichting eigenaar van de ondertussen als monument geclasseerde residentie. Voor de restauratie van Villa Empain -die maar liefst 6 miljoen euro kostte- werd beroep gedaan op architect Francis Metzger, die al eerder de Solvay bibliotheek en het Centraal Station van Brussel in hun oude glorie herstelde.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra