Bistro te koop in 'TV Makelaar'

23/02/2012 - 09:08

 

Deze week waagt Pascale zich aan een nieuwe uitdaging. In Zeebrugge zoekt ze de zeventigers Etienne en Erna op, die samen de bistro ‘Sedov’ uitbaten. De zaak werd uit de grond gestampt door hun dochter Ingrid, maar amper vier maanden na de opening sloeg het noodlot toe. Ingrid kreeg te horen dat ze nog maar zes weken te leven had en overleed op 51-jarige leeftijd aan kanker.

Uit respect voor hun dochter besloten Erna en Etienne de bistro verder te zetten. Nu, drie jaar later, begint het zware horecaleven echter zijn tol te eisen en dus heeft het koppel beslist om de zaak over te laten. Omdat de verkoop van het pand uitblijft, onderzoekt Pascale hoe ze de bistro nieuw leven kan inblazen en klaarstomen voor verkoop. En daar worden kosten noch moeite voor gespaard…

Miek staat voor een ingrijpende gebeurtenis in haar leven: de aankoop van een eigen huis. Deze 27-jarige kinderpsychologe woont sinds kort weer in haar ouderlijke woonst in Sint-Niklaas, maar merkt dat steeds meer vrienden zich beginnen te settelen. Een liefhebbende echtgenoot en een warm gezin is ook waar Miek naar verlangt, en een gezellig huisje zou al een mooi begin zijn.

Jo heeft de boodschap begrepen en gaat met het vooropgestelde budget van 175.000 euro op zoek naar de perfecte starterswoning voor Miek. Een trendy appartement, een rustieke fermette, een knus arbeidershuisje, een verrassend renovatieproject of instapklaar huis: voor Miek zijn de mogelijkheden onbeperkt, zolang er maar sprake is van de spreekwoordelijke ‘klik’. Zal ze de stap wagen en een bod doen op één van de panden?

 

Donderdag 23 februari om 21.40

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra