SOS Piet
Culinair magazine (2008) waarin Piet Huysentruyt de culinaire problemen van de kijkers oplost
Gebraden kip: Piet Huysentruyt maakt zijn opwachting in een studentenkot in Leuven om Roeland kip te leren braden. De student wil een krokant korstje, maar dat lukt hem niet hoewel hij de kip masseert met olijfolie, bestrooit met peper en dan in de oven zet. Van de kip dichtbinden en dichtschroeien in een pan heeft Roeland nog nooit gehoord. - Quenelle van vis: Van Leuven trekt Piet naar Weerde om Marcel uit de culinaire nood te helpen. Zijn quenellen van snoekbaars vallen immers uit elkaar wanneer hij ze pocheert. De chef legt de hobbykok uit waar het fout gaat én geeft het goede voorbeeld. - Rijstgriesmeeltaart: Hilde is niet te spreken over haar rijstgriesmeeltaart. De pudding zakt ineen en het is onmogelijk om een spie uit de taart te snijden. Piet Huysentruyt lost het misbaksel van deze jonge mama op.
Presentatoren
Piet Huysentruyt