Tuin in de Kijker - Kattepithoeve

10/10/2011 - 13:04

Koen krijgt van Marleen een rondleiding in de tuin 'De Kattepithoeve'. Marleen was vroeger samen met haar man Willy actief in de tabaksteelt. Ondertussen hebben ze de tabakswerken stopgezet en de tuin omgetoverd tot een siertuin. De constructies van de droogschuren van de tabak herbergen nu een weelde aan bloemen.

De ene droogschuur, 'De tuin van Eden', is volledig overdekt. Dit laat toe om wintergevoelige en iets exotischere planten zoals de boomvaren, siergember en Brugmansia te houden. Met de siertabak die mooi in bloei staat, houdt Marleen de herinnering aan de tabak levend.

In 'De rozenboog' benut Marleen de constructie van de oude tabaksschuren om de vele klimrozen te leiden. Er staan ook nog enkele 60-jarige rozen die vele jaren geleden de gevel van de woning sierden. Ze zijn succesvol overgepoot naar de rozentuin.

Marleen en Willy maken handig gebruik van de grote oppervlakte van hun tuin: ze hebben een overzichtelijke parktuin aangeplant met allerlei bomen. In de wintertuin staan allerlei subtropische planten. Hier kan Marleen, ondanks ons Belgische klimaat, zomer en winter genieten.

Ontdek meer over Archief