Tuin in de Kijker - Dirk De Coster

Bij Dirk De Coster begon alles met een klein tuintje gelegen aan hun rijwoning. Toen ze een naastliggend grasland bij aankochten, was dit initieel om met de wagen langs achter het huis te kunnen bereiken. Maar het bleef niet bij een oprit.... Dirk besloot om stuk voor stuk het grote weiland van zo'n 8000 m² aan te leggen.

Vooraan betreed je Dirk zijn domein: een siertuin met weelderige borders vol vaste planten en heesters. Dirk schikte de planten op kleur. In zijn plantkeuze hield hij vooral rekening met sterke planten, die gemakkelijk een stevige Belgische regenbui overleven. Ook besteedde hij veel aandacht aan een lange bloeiperiode.
Een vijver mocht niet ontbreken. Deze werd mooi aangepast aan de structuur van de tuin. De Cedrus atlantica of atlasceder gesnoeid in de vorm van een vogel, waakt over de vijver. In het water zorgt Japans bloedgras of Imperata cylindrica ‘Red Baron’ voor een vurig rode toets.

Den Bosrand doet zijn naam alle eer aan, door het grote sparrenbos dat Dirk aanplantte. De overgang tussen het tuingedeelte en bosgedeelte verloopt heel rustig. In het bos werd speciale aandacht besteed aan allerlei dieren: takkenwallen, een omgebouwd speeltuig... Zowel insecten als muizen, egels... hebben het hier zeker en vast naar hun zin!

Meer info?
http://www.denbosrand.be/