Tuin in de Kijker - de romantische vormentuin van Katrien Vandierendonck

03/09/2011 - 09:00

Bloemdecoratrice Katrien heeft een prachtige tuin te midden van de velden. De voortuin is al meteen een blikvanger. Katrien werkte met gebogen lijnen en veel groenblijvende structuren zoals hagen en buxuswolken. De vijver, die vroeger een zwembad was, is nu omgetoverd tot een groene oase van rust.

In de achtertuin heb je een uitgestrekt zicht op de tuin en het omringende landschap. Katrien wou graag de Provence in haar tuin brengen. Dit was geen evidentie met de vlakke tuin. Om een glooiend effect te creëren, plantte ze de lavendel in golvende vormen. Zo krijg je de indruk dat je te midden van de heuvels staat.

Katrien wou niet dat je vanuit het huis het einde van de tuin al kon zien. Je bent dus verplicht de tuin in te wandelen en hem zelf te ontdekken. Hiervoor heb je wel de keuze uit drie paden, die elk een ander zicht op de tuin geven. Koen kiest voor het middenpad.

In het middenstuk van de tuin koos Katrien voor een weelderige bloementuin. De kleine rozentuin staat in de wind, waardoor de heerlijke geuren je op het terras tegemoet komen.

Achter in de tuin heeft Katrien nog een boomgaard aangeplant. Dit kon voor haar niet ontbreken bij een gerestaureerde hoeve. Hoe verder je de tuin in loopt, hoe natuurlijker en losser van vorm dat hij wordt.

De tuin van Katrien is vooral gericht op genieten. De vele terrassen zorgen ervoor dat je op elk moment van de dag een plaats hebt om te genieten. Op het avondterras zie je een prachtige zonsondergang, van op het terras onder de notelaar kijk je uit op de velden, in de ligkuil hoor je de ritselende grassen rondom en een beschut terras zorgt er dan weer voor de je ook bij regenweer van de tuin kan genieten. In deze tuin, kom je helemaal tot rust.

Ontdek meer over Archief