Tsaar Nicolas II en Alexandra opgegraven

24/09/2015 - 14:59

De stoffelijke resten van de laatste tsaar van Rusland Nicolas II en z'n echtgenote Alexandra zijn  opgegraven in Sint-Petersburg. Dat gebeurde in het kader van de heropening van het onderzoek naar hun gewelddadige dood in 1918. De onderzoekers laten weten dat ze "van nul" willen herbeginnen om de ware toedracht van de gebeurtenissen uit 1918 te achterhalen.

Het nieuwe onderzoek zal zich voornamelijk toespitsen op de overblijfselen van vier andere Romanov-telgen: de lichamen van Maria en Alexej (de kinderen van de tsaar) die in 2007 zijn ontdekt, het lichaam van de zus van tsarina Alexandra en het lichaam van tsaar Alexander II, de grootvader van Nicolaas II die in 1881 werd vermoord. De onderzoekers willen onder meer bloedspatten op zijn mantel analyseren. Ze zullen ook oude onderzoeksdocumenten bestuderen die pas enkele jaren geleden boven water zijn gekomen.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra