Tom en Sudha opgelicht door bouwfirma

Twee jaar geleden besloten Tom en Sudha uit Landen een "Sleutel op de deur"-woning in een nieuwe verkaveling te bouwen. De jonge ouders van drie kinderen kozen bewust voor deze formule omdat ze zich dan geen zorgen hoefden te maken over de coördinatie van de werken.

Tom en Sudha gingen in zee met een grote firma met voortreffelijke referenties. Op het plan zag alles er veelbelovend uit: een keuken met kookeiland, een grote badkamer en vier ruime slaapkamers.

Maar wat hen overkwam grenst helaas aan het onwaarschijnlijke. Het koppel kwam in de klauwen terecht van twee oplichters die gespecialiseerd waren in het incasseren van voorschotten. Het geld is op maar het huis is nog lang niet af en het zit bovendien vol bouwfouten.

Alles betaald, maar werken liggen al 2 jaar stil

Ondanks het feit dat Tom en Sudha nagenoeg het volledige bedrag (185.000 euro) voor hun woning hebben betaald, liggen de werken nu al twee jaar stil. Het huis is allesbehalve afgewerkt en bovendien onbewoonbaar. Tom en Sudha betalen een zware hypotheeklening af voor een huis waar ze niet in kunnen wonen en zijn bijgevolg gedwongen om te blijven huren. Hun spaarcenten zijn op en elke maand eindigt hun bankrekening in rode cijfers. Tom en Sudha weten niet meer van welk hout pijlen maken. De situatie is onhoudbaar.

Gastvrouw Pascale Naessens zet haar team vakmannen in om het huis van Tom en Sudha zo snel mogelijk af te werken. Dat blijkt niet zo een eenvoudige klus te zijn want al bij de eerste inspectieronde van architect Peter Vermeulen vallen er een paar lijken uit de kast…

Ondertussen heeft Philippe Smets ontdekt dat Tom en Sudha lang niet de enige klanten zijn waar de aannemers er een potje van gemaakt hebben. In de wijk waar Tom en Sudha aan het bouwen waren, kent Tom zes andere gezinnen die door dezelfde firma en op dezelfde manier zijn opgelicht. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wanneer Philippe in die potjes begint te roeren blijkt al heel snel dat het zaakje danig stinkt...

Werkten mee aan deze aflevering:

Rega Bouw (www.regabouw.be). Meer info over Rega

Steylaerts (www.steylaerts.be)

Kova (www.kova.be)

mitsubishi-motors.be
eurorent.be
safetyfirstmaterials.be
federale.be
kvik.com
smeg.be
recticelinsulation.be
levis.info
junkers.be
arte-international.com
quick-step.com
superia.be
Szapinsky