De laatste blog van Thomas

De Noordkaap

Het noordelijkste puntje van Europa is een 400 meter, verticale rots, waar ik frontaal ben tegen aan gelopen. Op de klippen geslagen, verloren van de coolste van de hele bende.
Stacey bleef ‘cool’ tijdens elke proef en als er vraagjes of puzzels moesten worden opgelost, haalde ze altijd 100%. Ik kan geen excuses bedenken… heb geen excuses te bedenken. Ze is de terechte winnaar, en een belangrijk precedent is geschapen: '71° Noord' is niet alleen een fysiek gegeven, het is niet zo dat ‘mannen’ per definitie dit soort avonturenprogramma’s ALTIJD winnen. Dit is een goeie zaak voor alle vrouwelijke kandidaten van ‘71’ in de toekomst. Laat het de volgende keer dan wel een Vlaamse zijn:-)

Ik kijk met weemoed en bescheiden trots terug op het avontuur. Weemoed omdat ik me vaak zo ellendig heb gevoeld tijdens de loodzware opdrachten, maar -terug in België- pas besef wat een uitzonderlijke ervaring het is geweest. Trots, omdat ik de Noordkaap wou halen en het me is gelukt  De helft van de 10 kandidaten waarmee we zijn vertrokken, had in mijn plaats kunnen staan. Alleen is het een mix van tactiek, groepsgeest, mentale kracht en een flinke dosis geluk, die maakt dat de ene het wel en de andere het niet haalt.

Stacey heeft de ying en yang tussen al die elementen gevonden. Het ‘verstoten’ meisje van de eerste groepsopdracht, heeft iedereen naar huis geknald. Niet 1 keer leider geweest na een groepsopdracht, maar altijd mooi haar spel gespeeld en als het er echt op aankwam, had ze meer ballen dan alle gasten samen.

Daarom een karamellenvers voor Stacey:

Stacey Rookhuizen,
Je hebt de mannen doen buizen.
Door jouw toedoen moeten Stan en ik,
nu uit Vlaanderen verhuizen.
Maar we schreeuwen het,
Zodat iedereen het hoort:
Stacey Rookhuizen,
je bent de enige echte koningin
van '71° Noord'.