Natalia, Regi en Sean Dhondt coach in The Voice Kids

Dat Vlaanderen rijk is aan uniek zangtalent, hebben de voorbije twee seizoenen van The Voice van Vlaanderen bewezen. VTM lanceerde recent de zoektocht naar een uniek stemgeluid onder de kinderen in Vlaanderen met The Voice Kids. Iedereen van 7 tot en met 14 jaar kon zich kandidaat stellen via vtm.be. De belangstelling was enorm groot. In een mum van tijd stroomden bijna 2.000 inschrijvingen binnen. De inschrijvingen werden intussen afgerond en de eerste selecties zijn inmiddels achter de rug. Achter de schermen vinden zeer binnenkort nieuwe selectieronden plaats om te bepalen wie van de geselecteerden naar de Blind Auditions mogen.

In The Voice Kids krijgt iedereen van 7 tot en met 14 jaar de kans om zijn of haar uniek zangtalent te laten horen. Het opzet is hetzelfde als The Voice van Vlaanderen: de kinderen zullen eerst met een band op een podium met publiek de Blind Auditions moeten doorstaan. Geen vier, maar drie coaches zullen met hun rug naar de optredende kinderen zitten en zo beoordelen of ze het talent willen meenemen door de rest van het ‘The Voice Kids’-parcours en hen begeleiden in hun prille muziekcarrière. Hierna zullen de kinderen het ook in de Battles tegen elkaar moeten opnemen, waarna de grote finale zal bepalen wie dé Voice onder de kids van Vlaanderen wordt.

De exacte uitzenddatum in 2014 van The Voice Kids wordt later bekendgemaakt. Vast staat dat An Lemmens het programma samen met Kürt Rogiers zal presenteren. Beiden hebben er alvast enorm veel zin in. An Lemmens: “Er hebben al een aantal presentatoren aan mijn zijde gestaan, maar de samenwerking met Kürt is een primeur. Hier kijk ik enorm naar uit! En natuurlijk ben ik ook benieuwd om het zangtalent van onze jongste kijkers te ontdekken.

Ook de drie coaches die het jongste zangtalent in Vlaanderen gaan beoordelen, zijn bekend.

Regi Penxten zal niet alleen te zien zijn als nagelnieuwe coach in The Voice van Vlaanderen, maar tevens in The Voice Kids. Hij wil zich graag omringen door jong talent en polsen waar de toekomst van Vlaanderen ligt qua zang- en podiumpotentieel. Regi: “Ik ga de komende tijd met veel plezier een heuse The Voice-onderdompeling tegemoet. Niet alleen ben ik razend benieuwd naar de talenten die zich in de derde Voice van Vlaanderen zullen aandienen, ik ben er ook zeker van dat ook de kids me zullen verbazen. En wie weet ontdekken we wel een nieuwe wereldster...”.

Ook Natalia zet haar muzikale schouders onder The Voice Kids. Wegens buitenlandse plannen moest ze nog passen om voor de derde keer op rij in The Voice van Vlaanderen te zetelen. Maar aangezien The Voice Kids volledig in vooropname en niet live gaat, kon ze dat wel in haar agenda inlassen en beoordeelt ze maar al te graag de jongste zangtalenten in Vlaanderen. Natalia: “Ik ben enorm blij dat ik mijn agenda heb kunnen vrijmaken voor de opnames van The Voice Kids. Benieuwd of jong-Vlaanderen me zal kunnen verrassen. Het wordt alleszins super spannend”.

Sean Dhondt is een muzikale duizendpoot en een songwriter die verschillende instrumenten bespeelt. “Ik ben van kindsbeen af gebeten door de muziekmicrobe en heb dus wel wat feeling met het jonge volkje. In The Voice van Vlaanderen heb ik An Lemmens met plezier bijgestaan als co-host, maar voor The Voice Kids ga ik bijzonder graag in op het voorstel om aan de andere kant van het podium te gaan staan en plaats te nemen in de coach-stoel”.