Het nieuwe seizoen start op vrijdag 7 februari

16/01/2014 - 15:02

Met haar unieke versie van ‘Smile’ van Lily Allen tijdens haar Blind Audition vorig jaar begon het Voice-avontuur voor de 19-jarige Paulien Mathues. Amper 6 maanden na haar overwinning stelde Paulien trots haar eerste debuutalbum ‘Flying Thoughts’ voor en mag ze ondertussen een nominatie voor de MIA’s in de categorie ‘Doorbraak’ op haar naam schrijven. Ook Robby Longo, die nipt tweede werd in de finale, gaat het voor de wind: zijn debuutalbum ‘Country Man’ werd met goud bekroond en ook hij is genomineerd voor de MIA’s in de categorie ‘Vlaams populair’.

Vanaf vrijdag 7 februari 2014 start de zoektocht opnieuw naar echt en puur zangtalent in de derde editie van The Voice van Vlaanderen. Dat Vlaanderen nog steeds bulkt van het zangtalent, bewijzen de meer dan 4000 inschrijvingen die zijn binnengelopen, ook al is het ondertussen het derde seizoen.

Koen Wauters is opnieuw van de partij als coach en krijgt het gezelschap van nieuwkomers Axelle Red, Bent Van Looy en Regi. Dat ze er alle vier meer dan klaar voor zijn om hét zangtalent van Vlaanderen te ontdekken, werd al snel duidelijk tijdens de opnames van de Blind Auditions. Zo is Axelle niet van plan om haar te laten doen door al het mannelijk testosteron van haar medecoaches: “Ik ga als enige vrouw wel degelijk op mijn strepen staan. Ik kijk er vooral naar uit om talenten te vinden aan wie ik al m’n ervaring kan doorgeven”. Bent weet heel goed waar hij naar op zoek is: “Voor mij hoeft een stem niet perfect te zijn, als er maar een eigenheid in zit die me raakt. Ik hou er van als ik niet lang moet nadenken om af te drukken”.

Koen is opnieuw sterk onder de indruk van het ijzersterk zangtalent dat komt bovendrijven: “Ik heb me weleens afgevraagd na 2 seizoenen van The Voice: zou er nog genoeg talent opstaan? En dan passeert er plots zo iemand op het podium waardoor je weet: met recht en reden hebben we een nieuw seizoen van The Voice”. Regi hoopt vooral een stem te vinden waar hij nummers mee kan maken: “Ik heb al toekomstige stemkanonnen gehoord en als ik me dan omdraai en zie dat het plaatje klopt, dan hoop ik zo dat ze voor mij kiezen en dan neem ik hen mee in een ongeziene rollercoaster”.

De aftrap van The Voice van Vlaanderen wordt op vrijdag 7 februari 2014 gegeven met de Blind Auditions. De deelnemers doen opnieuw hun auditie met een live band op een echt podium met publiek. De vier coaches kunnen enkel en alleen vertrouwen op hun muzikaal gehoor. Axelle, Bent, Koen en Regi zitten immers opnieuw met hun rug naar de deelnemers gedraaid en hebben 1 doel voor ogen: na 6 Blind Auditions zullen ze elk 12 talenten geselecteerd hebben voor hun team, die ze weken lang zullen begeleiden in hun prille muziekcarrière. Na de Blind Auditions volgen opnieuw de Battles, waarna de coaches elk met 8 teamleden doorgaan naar de wervelende liveshows.

 

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

The Voice van Vlaanderen

The Clash of the Titans op vrijdagavond. Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier muzikale autoriteiten gaan opnieuw op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Alex Callier is terug van weggeweest en bindt de strijd aan met die andere muzikale titanen Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Coaching van de allerbesten is voor de kandidaten dus ook dit keer gegarandeerd.

 

Wil jij de liveshows van The Voice bijwonen?

Wil je graag een liveshow van The Voice van Vlaanderen bijwonen? Neem dan deel aan onze wedstrijd op vtm.be/the-voice-van-vlaanderen-opel of luister elke avond tussen 19.00 en 22.00 naar F.C. Fierens op Qmusic en maak kans op een van onze felbegeerde duotickets! Heb je via die weg geen ticket kunnen bemachtigen? Luister dan vrijdagochtend zeker naar  Sam & Heidi, want daar geven we het allerlaatste duoticket weg voor de liveshow van die avond. Veel succes!

Coaches

Extra