Het internationale parcours van The Voice

17/06/2011 - 17:18

In Nederland werd vorig jaar een gloednieuw format gelanceerd dat meteen internationale belangstelling oogstte omwille van een nooit geziene selectieprocedure. Toen de uiteindelijke ‘The Voice of Holland’-winnaar Ben Saunders zijn cover van ‘Use Somebody’ van The Kings of Leon voor de eerste keer bracht, konden de coaches zich enkel baseren op de stem van Saunders omdat ze met hun rug naar de optredende zangers zitten. De blind auditions sloegen in als een bom: maar liefst 1 op 5 Nederlanders volgde elke uitzending op de voet. Reden genoeg voor RTL Nederland om een tweede seizoen te brengen dat eind dit jaar op antenne zal verschijnen.

Ook in andere landen groeide de belangstelling naar het originele format van deze talentenjacht. Binnen vier maanden na ‘The Voice of Holland’ is het format in productie in meer dan 15 landen, waaronder de VS, Duitsland, Turkije, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië, Israël en Canada.

Sinds eind april loopt ‘The Voice’ in de VS waar de vierkoppige jury, die bestaat uit Cee Loo Green, Adam Levine (Maroon 5), Blake Shelton en Christina Aguilera, de deelnemers momenteel klaarstoomt voor de liveshows.

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

The Voice van Vlaanderen

The Clash of the Titans op vrijdagavond. Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier muzikale autoriteiten gaan opnieuw op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Alex Callier is terug van weggeweest en bindt de strijd aan met die andere muzikale titanen Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Coaching van de allerbesten is voor de kandidaten dus ook dit keer gegarandeerd.

 

Wil jij de liveshows van The Voice bijwonen?

Wil je graag een liveshow van The Voice van Vlaanderen bijwonen? Neem dan deel aan onze wedstrijd op vtm.be/the-voice-van-vlaanderen-opel of luister elke avond tussen 19.00 en 22.00 naar F.C. Fierens op Qmusic en maak kans op een van onze felbegeerde duotickets! Heb je via die weg geen ticket kunnen bemachtigen? Luister dan vrijdagochtend zeker naar  Sam & Heidi, want daar geven we het allerlaatste duoticket weg voor de liveshow van die avond. Veel succes!

Coaches

Extra