Coach Koen Wauters

“Ik werd al veel gevraagd om in een jury te zitten, maar dat heb ik steeds geweigerd. Deze keer is het anders, want deze keer mag ik coachen!” (Koen Wauters)

Boegbeeld Clouseau
Ongeveer 25 jaar geleden werd Koen het boegbeeld van de popgroep Clouseau. De eerste single van de groep, ‘Brandweer’, was het startschot van een lange en succesvolle carrière. Koen Wauters’ charisma om het publiek te bespelen is intussen legendarisch. Hij gaat met Clouseau de annalen van de Vlaamse muziekwereld in door maar liefst 100 keer het Sportpaleis plat te spelen. Vorig jaar verzorgde de groep met ‘Gek op Jou’ nog de titeltrack van de Vlaamse film ‘Zot Van A’. Clouseau wordt volgend voorjaar ook de eerste Vlaamse groep wiens repertoire de basis wordt van het verhaal in de musical ’Domino’.

Uitstekende leermeester
Tegelijk met zijn zangcarrière ontsproot ook de televisiecarrière van Koen, als gezicht van vtm in tal van populaire programma’s, zoals recent nog ‘Idool 2011’. Deze veelzijdige media-ervaring maakt van Koen zonder twijfel een uitstekende leermeester.