Coach Alex Callier

17/06/2011 - 17:17

“Voor ‘The Voice’ ben ik op zoek naar een megatalent, naar iemand die net doordat hij of zij anders is, eruit springt!” (Alex Callier)

Dé man achter Hooverphonic
Alex Callier is dé man achter de band Hooverphonic. Hooverphonic betekende voor hem het begin van een zeer succesvolle carrière, vooral door het internationale succes van het album ‘The Magnificent Tree’. Met dit album, en onder andere de hit ‘Mad about You’, toerde de groep anderhalf jaar door de VS.

Zoektocht naar een nieuwe zangeres
Wanneer frontvrouw Geike Arnaert in 2008 beslist om de groep te verlaten, start Alex Callier een zoektocht naar een nieuwe zangeres. De eisen lagen hoog, de zangeres moest de exceptionele stem van Geike immers kunnen evenaren. Bij de zoektocht naar een karaktervolle stem krijgt Alex meer dan 1.000 kandidaturen binnen van over de hele wereld, maar slechts één ervan voldoet: die van Noémi Wolfs. Noémi staat er meteen als de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Deze zoektocht naar een nieuwe stem maakt dat Alex de ervaring heeft om een stem te ontdekken en te vervolmaken. Dit perfectionisme, samen met Alex’ kennis van muziek én de bijhorende muziekwereld, maakt van hem de geknipte persoon om tijdens de blind auditions de juiste teamleden te kiezen.

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

The Voice van Vlaanderen

The Clash of the Titans op vrijdagavond. Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier muzikale autoriteiten gaan opnieuw op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Alex Callier is terug van weggeweest en bindt de strijd aan met die andere muzikale titanen Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Coaching van de allerbesten is voor de kandidaten dus ook dit keer gegarandeerd.

 

Wil jij de liveshows van The Voice bijwonen?

Wil je graag een liveshow van The Voice van Vlaanderen bijwonen? Neem dan deel aan onze wedstrijd op vtm.be/the-voice-van-vlaanderen-opel of luister elke avond tussen 19.00 en 22.00 naar F.C. Fierens op Qmusic en maak kans op een van onze felbegeerde duotickets! Heb je via die weg geen ticket kunnen bemachtigen? Luister dan vrijdagochtend zeker naar  Sam & Heidi, want daar geven we het allerlaatste duoticket weg voor de liveshow van die avond. Veel succes!

Coaches

Extra