Coach Alex Callier

“Voor ‘The Voice’ ben ik op zoek naar een megatalent, naar iemand die net doordat hij of zij anders is, eruit springt!” (Alex Callier)

Dé man achter Hooverphonic
Alex Callier is dé man achter de band Hooverphonic. Hooverphonic betekende voor hem het begin van een zeer succesvolle carrière, vooral door het internationale succes van het album ‘The Magnificent Tree’. Met dit album, en onder andere de hit ‘Mad about You’, toerde de groep anderhalf jaar door de VS.

Zoektocht naar een nieuwe zangeres
Wanneer frontvrouw Geike Arnaert in 2008 beslist om de groep te verlaten, start Alex Callier een zoektocht naar een nieuwe zangeres. De eisen lagen hoog, de zangeres moest de exceptionele stem van Geike immers kunnen evenaren. Bij de zoektocht naar een karaktervolle stem krijgt Alex meer dan 1.000 kandidaturen binnen van over de hele wereld, maar slechts één ervan voldoet: die van Noémi Wolfs. Noémi staat er meteen als de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Deze zoektocht naar een nieuwe stem maakt dat Alex de ervaring heeft om een stem te ontdekken en te vervolmaken. Dit perfectionisme, samen met Alex’ kennis van muziek én de bijhorende muziekwereld, maakt van hem de geknipte persoon om tijdens de blind auditions de juiste teamleden te kiezen.