Alles over The Liveshows

26/02/2013 - 15:21

Eerste liveshow op vrijdag 29 maart 2013, finale op vrijdag 3 mei 2013

Na de laatste Battle op vrijdag 22 maart 2013 zijn de teams van Alex Callier, Jasper Steverlinck, Koen Wauters en Natalia volledig. Elke coach heeft tijdens de Battles moeilijke en soms hartverscheurende keuzes moeten maken om 6 talenten uit het eigen team te selecteren voor de liveshows. Daarnaast hebben ze 2 stemmen uit het team van een andere coach ‘gestolen’. Er staan dus 32 talenten te popelen om te starten aan de liveshows van The Voice van Vlaanderen. Liveshows The Voice van Vlaanderen, vanaf vrijdag 29 maart 2013 bij VTM 

Team Alex

Arnd Van Vlierden (26) uit Houthalen-Helchteren (Limburg)
Jaouad Alloul (27) uit Antwerpen (Antwerpen)
Jelle Degens (22) uit Beringen (Limburg)
Kaat Verschueren (18) uit Schilde (Antwerpen) 
Lauren Zweegers (23) uit Antwerpen (Antwerpen) 
Olivier de Laet (27) uit Deurne (Antwerpen)
Timna Vanhecke (27) uit Gent (Oost-Vlaanderen)
Toni Verlinden (35) uit Gent (Oost-Vlaanderen) 

Team Jasper

Bert Van Renne (24) uit Laarne (Oost-Vlaanderen)
Domien Cnockaert (18) uit Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)
Elias (18) en Eva (21) Storme uit Ieper (West-Vlaanderen)
Lisa Castelli (19) uit Genk (Limbug)
Lori Eestermans (21) uit Roeselare (West-Vlaanderen)
Matthijs Vanstaen (22) uit Mortsel (Antwerpen)
Paulien Matheus (18) uit Oostmalle (Antwerpen)
Sarah Godard (17) uit Deurne (Antwerpen)

Team Koen

Els Artois (35) uit Haacht (Vlaams-Brabant)
Eva Van Puyvelde (21) uit Bornem (Antwerpen)
Freija D’Hondt (30) uit Antwerpen (Antwerpen)
Jeroen Van Troyen (27) uit Oostkamp (West-Vlaanderen)
Maria Theresa Morales (18) uit Sint-Gillis (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)
Niels Cockx (17) uit Attenrode-Wever (Vlaams-Brabant)
Patricia Lalomia (33) uit Houthalen-Oost (Limburg)
Theo Dewitte (26) uit Deurle (Oost-Vlaanderen)

Team Natalia

Bjorn (35) uit Edegem en Joeri (39) Rotthier uit Hemiksem (Antwerpen)
Chris Medaer (41) uit Paal (Limburg)
Daniel Lopez Montejo (34) uit Antwerpen (Antwerpen)
Jana De Valck (25) uit Eeklo (Oost-Vlaanderen)
Jens Oomes (29) uit Berchem (Antwerpen)
Julie Barbé (22) uit Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)
Lucas Peeters (22) uit Nieuwrode (Vlaams-Brabant)
Robby Longo (31) uit Houthalen-Helchteren (Limburg)

Van 32 unieke stemmen naar dé ‘Voice van Vlaanderen'

De afvalrace van The Voice van Vlaanderen ziet er anders uit dan vorig seizoen. Het is vooral de kijker die meer zijn inbreng heeft en mee zijn stempel kan drukken op wie dé Voice van Vlaanderen wordt.
In de eerste twee liveshows zullen alle 32 kandidaten de revue passeren, per aflevering de helft van elk team, dus telkens 16 kandidaten per liveshow. Per team stuurt elke coach 1 kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit: de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere 2 kandidaten van elk team stopt hier het Voice-avontuur.

De derde liveshow wordt gestart met de 16 overblijvende talenten, 4 stemmen per coach. Elke coach kan tijdens deze liveshow opnieuw 1 kandidaat meteen doorsturen en stemmend Vlaanderen krijgt opnieuw de kans om 1 kandidaat per team door te laten gaan. Uit de 2 overblijvende talenten kiest de coach deze keer 1 iemand die het Voice-parcours ook mag verder zetten. Er zijn dus 12 kandidaten over op het einde van de derde liveshow, 3 kandidaten per coach.

In de vierde liveshow is het publiek eerst aan zet: de kandidaat in elk team die het hoogst aantal stemmen haalt, gaat meteen door naar de volgende liveshow. Uit de twee overblijvers kiest de coach wie ze nog verder willen meenemen. De vijfde liveshow wordt dus ingezet met 8 kandidaten, 2 per coach. In deze halve finale wordt het nog spannender: elke coach verdeelt 100 punten over zijn 2 kandidaten en ook het publiek geeft zijn stem, beiden herberekend naar een percentage. Deze percentages worden samengeteld en diegene met het hoogste aantal, gaat door naar de finale. Er blijven dus nog 4 kandidaten over, die meteen ook een eigen single uitbrengen op iTunes.
In de finale op vrijdag 3 mei 2013 hebben Alex, Jasper, Koen en Natalia nog elk 1 poulain over die het tegen elkaar moeten opnemen in de finale. Wie de uiteindelijk Voice van Vlaanderen wordt, wordt beslist door het aantal verkochte singles (elke verkochte single staat gelijk aan 2 stemmen) én de stemmen van kijkend Vlaanderen tijdens de liveshow. Dé Voice van Vlaanderen wordt dus diegene die in het totaal het hoogst aantal stemmen heeft gehaald.

Overzicht verloop liveshows van The Voice van Vlaanderen

Vrijdag 29 maart 2013: Liveshow 1 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8) Vrijdag 5 april 2013: Liveshow 2 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8) Vrijdag 12 april 2013: Liveshow 3 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 12) Vrijdag 19 april 2013: Liveshow 4 met 12 kandidaten, 3 per team (van 12 naar 8) Vrijdag 26 april 2013: Halve finale met 8 kandidaten, 2 per team (van 8 naar 4) Vrijdag 3 mei 2013: Finale met 4 kandidaten, 1 per team (van 4 naar 1) 

The Voice van Vlaanderen leeft ook online en op sociale media

Niet alleen op TV, maar ook online en op sociale media scoort The Voice van Vlaanderen sterk. Zo werd de ThuisCoach App ondertussen bijna 135.000 keer gedownload en stond hij al eens op nummer 1 in de gratis hitlijst van de App-store, Facebook en Twitter tellen ondertussen bijna 180.000 interacties en thevoicevanvlaanderen.be noteert meer dan 6.6 miljoen pageviews. De ThuisCoach App krijgt vanaf de liveshows een nieuwe invulling: deze keer kunnen de App-gebruikers vóór elke liveshow voorspellen welke kandidaten van elk team zullen doorgaan naar de liveshows. Tijdens de liveshows kan er meteen live gestemd worden via de App en kunnen de gebruikers elk optreden ook een waardering geven.

Tijdens de liveshows ontvangt Sean Dhondt in de Smart Room, die deze keer geïntegreerd is in het Voice-decor, de kandidaten en houdt hij alles wat er gebeurt rond The Voice van Vlaanderen op sociale media duchtig in het oog. Af en toe zal Sean hier ook de achterban van Voice-kandidaten ontvangen.

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

The Voice van Vlaanderen

The Clash of the Titans op vrijdagavond. Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier muzikale autoriteiten gaan opnieuw op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Alex Callier is terug van weggeweest en bindt de strijd aan met die andere muzikale titanen Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Coaching van de allerbesten is voor de kandidaten dus ook dit keer gegarandeerd.

 

Coaches

Extra