5000 mensen dingen mee voor de beste stem van Vlaanderen

04/10/2011 - 17:52

De audities van ‘The Voice van Vlaanderen’ zijn na drie maanden volledig afgerond. Maar liefst 5000 talenten toonden zich van hun beste kant tijdens deze audities. Bijna de helft daarvan maakten gebruik van de online-auditietool op de website vtm.be/thevoice. Tussen degenen die een auditie inzonden, waren er opvallend meer vrouwen (73,9%) dan mannen (26,1%).  Ook de leeftijden van de kandidaten die deelnamen aan de audities van ‘The Voice van Vlaanderen’ waren zeer uiteenlopend. Ongeveer de helft van alle auditanten was jonger dan 25. En dat terwijl de oudste kandidaat maar liefst 66 was.

 

FAVORIETE NUMMERS

 

De kandidaten mochten uit heel het muziekspectrum een nummer kiezen, maar vijf songs keerden met stip het meeste terug. Adèle stond maar liefst twee keer in de top vijf. Met ‘Someone Like You’ en ‘Rolling in the Deep’ trachtten kandidaten te tonen wat ze in hun mars hebben. Ook het nummer ‘Use Somebody’ van Kings of Leon waarmee ‘The Voice of Holland’-winnaar Ben Saunders de jury én het live publiek verblufte tijdens zijn blind auditions werd vaak gekozen.

 

TOP 5

 

1. Adèle – Someone Like You

2. Jeff Buckley – Hallelujah

3. Kings of Leon – Use Somebody

4. Adèle – Rolling in the Deep

5. Bruno Mars – The Lazy Song

 

Van deze 5000 mensen die zich inschreven voor ‘The Voice van Vlaanderen’ blijven ongeveer 130 à 150 kandidaten over die het beste van zichzelf mogen geven tijdens de blind auditions die binnenkort worden opgenomen.

Ontdek meer over The Voice van Vlaanderen

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

The Voice van Vlaanderen

The Clash of the Titans op vrijdagavond. Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier muzikale autoriteiten gaan opnieuw op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Alex Callier is terug van weggeweest en bindt de strijd aan met die andere muzikale titanen Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Coaching van de allerbesten is voor de kandidaten dus ook dit keer gegarandeerd.

 

Wil jij de liveshows van The Voice bijwonen?

Wil je graag een liveshow van The Voice van Vlaanderen bijwonen? Neem dan deel aan onze wedstrijd op vtm.be/the-voice-van-vlaanderen-opel of luister elke avond tussen 19.00 en 22.00 naar F.C. Fierens op Qmusic en maak kans op een van onze felbegeerde duotickets! Heb je via die weg geen ticket kunnen bemachtigen? Luister dan vrijdagochtend zeker naar  Sam & Heidi, want daar geven we het allerlaatste duoticket weg voor de liveshow van die avond. Veel succes!

Coaches

Extra