Thom Stuart (46)

01/02/2012 - 14:24

“Ik weet niets van hiphop!”
Thom Stuart verliet het Nederlandse Limburg op zijn twaalfde voor de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nadat hij in 1985 afstudeerde, danste hij bij het Internationaal Folkloristisch Danstheater, Introdans, Scapino Ballet, Feld Ballets in New York en nog andere dansgezelschappen. Zijn choreografische start maakte hij bij Scapino, waar twee van zijn workshopstukken werden gebruikt. Zijn doorbraak kwam in 1992 met 'Gray Matter'.
Inmiddels heeft Thom ruim 40 grote en kleine dansstukken op zijn naam staan, voor festivals en gezelschappen in binnen- en buitenland. De laatste jaren maakt hij veel choreografieën voor zijn eigen stichting ‘De Dutch Don't Dance Division’, dat hij in 1997 samen met partner Rinus Sprong oprichtte.
Met zijn choreografieën won Thom verschillende prijzen, waaronder de Lucas Hoving prijs van de V.S.C.D voor 'Closet case and other short stories'. Verder is Thom actief als balletdocent aan onder andere de Rotterdamse Dansacademie.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle

Nieuwe fragmenten

The Ultimate Dance Battle programma informatie

Na een succesvol eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, met choreografe Isabelle Beernaert als winnares, verhuist het spectaculaire dansprogramma voor de tweede reeks naar VTM. Ook dit keer zal Sean Dhondt, samen met de Nederlandse Lieke van Lexmond, de presentatie voor zijn rekening nemen en wederom daagt Dan Karaty als artistiek leider en als bedenker van dit programma vijf – nieuwe – topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om hun dream team van dansers samen te stellen en de krachtmeting aan te gaan. Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Vincent Vianen (hiphop), Jakkoo Toivonen (latin) en Thom Stuart (ballet) gaan vanaf dag 1 de strijd tegen mekaar aan. Een krachtmeting wordt het zonder meer, want in de tien afleveringen van ‘The Ultimate Dance Battle’ moeten zowel de choreografen als hun dansteam bewijzen dat ze alle stijlen aankunnen om de titel en het prijzengeld binnen te rijven… Modern goes hiphop en ballet goes Latin in ‘The Ultimate Dance Battle’. Met vijf zorgvuldig geselecteerde teams van professionele dansers gaan de choreografen de uitdaging aan om te werken in hun eigen stijl en in de stijlen van hun concurrenten. De strijd begint in de Dance Camp en bouwt op tot een spannende afvalrace in de liveshows.