Min Hee Bervoets (26)

01/02/2012 - 14:24

“Dat ik de jongste ben, is misschien een nadeel omdat de anderen meer ervaring hebben. Maar die zijn dan weer meer oubollig!”
De jongste choreografe, Min Hee Bervoets, volgde modern aan de Kunsthumaniora en ging naar het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze de lerarenopleiding voltooide. Haar allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel ‘The Power of Imagination'. Deze titel was de start van haar carrière in de danswereld.
Van 2005 tot en met 2008 nam Min Hee deel als danseres en choreografe aan het jaarlijkse Fontys dansfestival te Nederland. Sinds 2009 werkt ze daarnaast als leerkracht hedendaagse dans aan ‘De Kunsthumaniora’ te Wilrijk. Bovendien startte Min Hee in 2010 met ‘CoCu’, haar eigen danscompany, waardoor ze zich in de toekomst volledig kan richten op haar passie voor het maken en brengen van eigen stukken. In 2010 werd ze ook benoemd tot ‘Ambassador of Contemporary Dance’ in België.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle

Nieuwe fragmenten

The Ultimate Dance Battle programma informatie

Na een succesvol eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, met choreografe Isabelle Beernaert als winnares, verhuist het spectaculaire dansprogramma voor de tweede reeks naar VTM. Ook dit keer zal Sean Dhondt, samen met de Nederlandse Lieke van Lexmond, de presentatie voor zijn rekening nemen en wederom daagt Dan Karaty als artistiek leider en als bedenker van dit programma vijf – nieuwe – topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om hun dream team van dansers samen te stellen en de krachtmeting aan te gaan. Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Vincent Vianen (hiphop), Jakkoo Toivonen (latin) en Thom Stuart (ballet) gaan vanaf dag 1 de strijd tegen mekaar aan. Een krachtmeting wordt het zonder meer, want in de tien afleveringen van ‘The Ultimate Dance Battle’ moeten zowel de choreografen als hun dansteam bewijzen dat ze alle stijlen aankunnen om de titel en het prijzengeld binnen te rijven… Modern goes hiphop en ballet goes Latin in ‘The Ultimate Dance Battle’. Met vijf zorgvuldig geselecteerde teams van professionele dansers gaan de choreografen de uitdaging aan om te werken in hun eigen stijl en in de stijlen van hun concurrenten. De strijd begint in de Dance Camp en bouwt op tot een spannende afvalrace in de liveshows.