Michel Froget (38)

01/02/2012 - 14:24

“60 procent van mijn team moet jazz-bekwaam zijn.”
Op jonge leeftijd was Michel geïnspireerd door de muziek van Michael Jackson. Jarenlang was Michel dan ook actief als Michael Jackson-imitator. Michel werd opgeleid in klassiek en jazz door Isabelle Becquet (België) en verbreedde hierna zijn horizon door hiphop en jazz workshops te volgen in onder andere de Verenigde Staten. Zijn liefde voor muziek en dans bracht hem in de wereld van musical, cabaret, tv en dans.
Michel was werkzaam als choreograaf achter de schermen van het tv-programma ‘Move Like Michael Jackson’ en in 2009 in de show ‘This Is Now’, een Benelux eerbetoon aan Michael Jackson. Hij heeft in binnen- en buitenland met vele artiesten gewerkt, waaronder 2 Unlimited, Belle Perez, Technotronic, Enrique Iglesias en Nathalie Cardone.
Momenteel is Michel een actief lid van het dansgezelschap ‘The Groovies’. Daarnaast is hij artistiek leider van ‘Move’ en 'Danceacademy Tour' en co-organisator van ‘Dirty Ballet’.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle

Nieuwe fragmenten

The Ultimate Dance Battle programma informatie

Na een succesvol eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, met choreografe Isabelle Beernaert als winnares, verhuist het spectaculaire dansprogramma voor de tweede reeks naar VTM. Ook dit keer zal Sean Dhondt, samen met de Nederlandse Lieke van Lexmond, de presentatie voor zijn rekening nemen en wederom daagt Dan Karaty als artistiek leider en als bedenker van dit programma vijf – nieuwe – topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om hun dream team van dansers samen te stellen en de krachtmeting aan te gaan. Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Vincent Vianen (hiphop), Jakkoo Toivonen (latin) en Thom Stuart (ballet) gaan vanaf dag 1 de strijd tegen mekaar aan. Een krachtmeting wordt het zonder meer, want in de tien afleveringen van ‘The Ultimate Dance Battle’ moeten zowel de choreografen als hun dansteam bewijzen dat ze alle stijlen aankunnen om de titel en het prijzengeld binnen te rijven… Modern goes hiphop en ballet goes Latin in ‘The Ultimate Dance Battle’. Met vijf zorgvuldig geselecteerde teams van professionele dansers gaan de choreografen de uitdaging aan om te werken in hun eigen stijl en in de stijlen van hun concurrenten. De strijd begint in de Dance Camp en bouwt op tot een spannende afvalrace in de liveshows.