Jaakko Toivonen (38)

01/02/2012 - 14:24

“Bij de samenstelling van mijn team ga ik resoluut voor de jeugd.”
De uit Finland afkomstige Jaakko Toivonen kwam in 1995 naar Nederland en studeerde er moderne dans aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam en aan de Rotterdamse Dansacademie, waar hij zich specialiseerde als choreograaf. In 2004 won Jaakko de derde prijs met de choreografie 'Bar' in de Internationale Choreografen Competitie in Hannover.
Jarenlang trainde Jaakko in latin en ballroom en danste hij samen met zijn partner Roemjana de Haan, die samen met Koen Brouwers een choreografenduo vormde in ‘So You Think You Can Dance’ en de eerste editie van ‘The Ultimate Dance Battle’, verschillende internationale wedstrijden. In 1996 werden ze Nederland Amateur Latin Kampioen en 1999 wonnen ze samen het Nederlandse professionele kampioenschap in de South American Showdance. 
Jaakko is als choreograaf verbonden met Company Koorts en heeft een herkenbare eigen bewegingstaal ontwikkeld die rijk en organisch wordt genoemd. Zijn Scandinavische achtergrond is volgens velen te zien in doordachte bewegingen, een vleugje folklore en humor.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle

Nieuwe fragmenten

The Ultimate Dance Battle programma informatie

Na een succesvol eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, met choreografe Isabelle Beernaert als winnares, verhuist het spectaculaire dansprogramma voor de tweede reeks naar VTM. Ook dit keer zal Sean Dhondt, samen met de Nederlandse Lieke van Lexmond, de presentatie voor zijn rekening nemen en wederom daagt Dan Karaty als artistiek leider en als bedenker van dit programma vijf – nieuwe – topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om hun dream team van dansers samen te stellen en de krachtmeting aan te gaan. Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Vincent Vianen (hiphop), Jakkoo Toivonen (latin) en Thom Stuart (ballet) gaan vanaf dag 1 de strijd tegen mekaar aan. Een krachtmeting wordt het zonder meer, want in de tien afleveringen van ‘The Ultimate Dance Battle’ moeten zowel de choreografen als hun dansteam bewijzen dat ze alle stijlen aankunnen om de titel en het prijzengeld binnen te rijven… Modern goes hiphop en ballet goes Latin in ‘The Ultimate Dance Battle’. Met vijf zorgvuldig geselecteerde teams van professionele dansers gaan de choreografen de uitdaging aan om te werken in hun eigen stijl en in de stijlen van hun concurrenten. De strijd begint in de Dance Camp en bouwt op tot een spannende afvalrace in de liveshows.