Wie kookt het best: Vlaanderen of Nederland?

28/05/2013 - 09:00

VTM brengt dit najaar het gloednieuwe programma ‘The Taste’, samen met RTL 4 Nederland. In dit programma gaan twee Vlaamse teams, onder leiding van de twee sterrenchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru en twee Nederlandse teams, aangestuurd door de twee chef-koks Robert Kranenborg en Herman den Blijker de culinaire strijd aan met elkaar waarbij alles enkel en alleen om de smaak draait. De chefs mogen de kookkunsten van de teams namelijk enkel blind proeven.

De vier chefs zullen in ‘The Taste’ elk een zo sterk mogelijk team moeten samenstellen van vier kandidaten. Deze kooktalenten moeten vooral één grote passie delen: smaak. Tijdens een auditieaflevering zullen alle kandidaten een ‘culinair lepeltje’ moeten voorschotelen, dat de chefs blind zullen proeven. Hierna beslissen ze of ze de kandidaat al dan niet verder willen meenemen. Omdat ‘The Taste’ een strijd is tussen de Lage Landen kunnen de Vlaamse chefs kiezen uit alle Vlaamse deelnemers, de Nederlandse chefs maken dan weer hun selectie uit alle Nederlanders. Op het einde van het programma wordt voor eens en voor altijd duidelijk wie er het beste kan koken: Vlaanderen of Nederland.

 In elke aflevering zullen de vier teams zowel een groepsopdracht uitvoeren als een solo-opdracht. De vier chefs zullen telkens de gerechten blind proeven en beoordelen, zodat hun aandacht enkel en alleen kan gaan naar hun smaakpapillen. Na elke aflevering zullen twee kooktalenten naar huis gestuurd worden. Wie de beste smaak presenteert, zal uiteindelijk dit programma winnen.

Nu Gert bijna de Beste Hobbykok heeft gevonden, kijkt hij er naar uit om zijn tanden in dit nieuwe programma te zetten: "Door het Hobbykok-avontuur heb ik absoluut de smaak te pakken om aan de slag te gaan met al het kooktalent dat hier in Vlaanderen te vinden is. Ik heb dan ook enorm veel goesting om mijn team in The Taste culinair naar een hoger niveau te brengen. Ik kijk er alvast naar uit om de Nederlandse teams in te blikken." Ook Wout ziet dit culinair ‘duel’ wel zitten: “Met The Taste zullen we Vlaanderen meer dan ooit culinair op de kaart zetten. Ik ben er immers zeker van dat er hier enorm veel kooktalent rondloopt, dat samen met ons de Nederlandse teams kan overtreffen. Mijn smaakpapillen zijn er alvast klaar voor!"

Voor dit nieuwe VTM-programma zijn Gert en Wout volop op zoek naar kandidaten. Of je nu amateur, liefhebber, beginner of professional bent, iedereen kan deelnemen aan ‘The Taste’. Ben je gebeten door de kookmicrobe, primeert voor jou het zoeken naar dé juiste smaak in een gerecht en lijkt het je wel wat om Vlaanderen culinair te vertegenwoordigen? Schrijf je dan nu in via dit formulier!

‘The Taste’ is een format van Red Arrow International. VTM brengt het programma dit najaar op antenne, in coproductie met RTL 4 en geproduceerd door Sultan Sushi Nederland.

Ontdek meer over The Taste

Nieuwe fragmenten

The Taste programma informatie

Wie kookt er het lekkerst, een Vlaming of een Nederlander? Als we het aantal sterrenrestaurants per land bekijken, spant Vlaanderen de kroon. Wij tellen 114 sterrenrestaurants die samen 155 sterren vergaarden. Nederland telt 113 sterrenrestaurants met samen 125 sterren. Maar we geven onze noorderburen graag het voordeel van de twijfel. Alles zal afhangen van wat er op het ‘culinair lepeltje’ terechtkomt. 

In het VTM-programma The Taste gaan twee Vlaamse teams, onder leiding van de twee sterrenchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru en twee Nederlandse teams, aangestuurd door de twee chef-koks Robert Kranenborg en Herman den Blijker de culinaire strijd aan met elkaar waarbij alles enkel en alleen om de smaak draait.

The Taste is niet zomaar een kookprogramma. En dat heeft alles te maken met het blind proeven: de vier topchefs zullen enkel blind mogen proeven van de creaties van de deelnemers. Dat betekent niet dat de chefs geblinddoekt worden, maar wél dat ze nooit weten wie een hapje voor hen bereid heeft, zodat ze echt objectief hun keuze maken. De kandidaten hoeven dus geen schilderijtje op het bord te toveren, om de chefs culinair te verleiden moeten ze gewoon de beste smaak creëren. Anders dan bij andere culinaire formats staat de deur voor de kandidaten veel wijder open. Iedereen die lekker kan koken kan deelnemen, of je nu amateur, beginner of professional bent.

In The Taste willen we voor eens en altijd uitmaken wie de beste smaak kan voorschotelen: Vlamingen of Nederlanders. The Taste is een format van Red Arrow International, dat VTM samen met RTL 4 Nederland brengt en geproduceerd wordt door Sultan Sushi.

 

De topchefs

Kandidaten

Extra