Loïc Van Impe

Loïc heeft twee grote passies: muziek en koken. Hij speelt gitaar in een hardrock-punkband en koken is voor hem pure rock & roll. Het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder, vader én oom zijn kok en al van kinds af aan doet hij zelf niet liever dan in de potten roeren, bij voorkeur met verse ingrediënten uit zijn eigen groenten- en kruidentuin. Maar zijn moeder ziet Loïc liever een andere weg inslaan dan kok te worden, want ze weet uit ervaring wat horeca-werktijden kunnen doen met je sociaal leven. Daarom heeft Loïc op advies van zijn ouders voor een opleiding aan de filmschool gekozen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij deed tóch auditie voor The Taste. Loïc wil zichzelf, zijn ouders en – waarom niet - ook de rest van Vlaanderen bewijzen dat hij in de keuken thuishoort.

Loïcs persoonlijke verhaal, zijn passie voor smaken en enorme gedrevenheid, lieten geen van de chefs onberoerd. Maar van zijn Mechelse koekoek met quinoa van spinazie, aubergine en venkel werd vooral Gert al bij de eerste hap stil.