Gert heeft tevreden teamleden

27/11/2013 - 10:18

De chefs mogen bij de kookproef wel tonen hoe ze het willen, maar de koks moeten het zelf uitvoeren.

Ontdek meer over The Taste

The Taste programma informatie

Wie kookt er het lekkerst, een Vlaming of een Nederlander? Als we het aantal sterrenrestaurants per land bekijken, spant Vlaanderen de kroon. Wij tellen 114 sterrenrestaurants die samen 155 sterren vergaarden. Nederland telt 113 sterrenrestaurants met samen 125 sterren. Maar we geven onze noorderburen graag het voordeel van de twijfel. Alles zal afhangen van wat er op het ‘culinair lepeltje’ terechtkomt. 

In het VTM-programma The Taste gaan twee Vlaamse teams, onder leiding van de twee sterrenchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru en twee Nederlandse teams, aangestuurd door de twee chef-koks Robert Kranenborg en Herman den Blijker de culinaire strijd aan met elkaar waarbij alles enkel en alleen om de smaak draait.

The Taste is niet zomaar een kookprogramma. En dat heeft alles te maken met het blind proeven: de vier topchefs zullen enkel blind mogen proeven van de creaties van de deelnemers. Dat betekent niet dat de chefs geblinddoekt worden, maar wél dat ze nooit weten wie een hapje voor hen bereid heeft, zodat ze echt objectief hun keuze maken. De kandidaten hoeven dus geen schilderijtje op het bord te toveren, om de chefs culinair te verleiden moeten ze gewoon de beste smaak creëren. Anders dan bij andere culinaire formats staat de deur voor de kandidaten veel wijder open. Iedereen die lekker kan koken kan deelnemen, of je nu amateur, beginner of professional bent.

In The Taste willen we voor eens en altijd uitmaken wie de beste smaak kan voorschotelen: Vlamingen of Nederlanders. The Taste is een format van Red Arrow International, dat VTM samen met RTL 4 Nederland brengt en geproduceerd wordt door Sultan Sushi.