XXL Ambulances

03/08/2012 - 10:33

Dinsdag 7 augustus - Na de VSA staat Groot-Brittanië op de tweede plaats wat betreft zwaarlijvige mensen.  Hun aantal is de laatste vijf jaar verdrievoudigd en de nood aan medische verzorging neemt toe. 

Maar hoe vervoer je een patiënt van 300 of 400 kg naar een ziekenhuis? Tot enkele jaren geleden moest een zwaarlijvige op een  brancard in een verhuiswagen getransporteerd worden.  En dit was voor de extreem zwaarlijvige patiënten soms een pijnlijke zaak en voor de hulpverleners erg belastend

Hier  is nu verandering in gekomen dankzij XXL-Ambulances.  Speciale ziekenwagens bestemd voor uitzonderlijk vervoer met aangepast materiaal.

Debbie en Alex hun leven is aanzienlijk veranderd sinds ze regelmatig op doktersconsultatie kunnen.   Debbie is 43 en weegt 235  kg. Ze zou niet weten wat te doen zonder de XXL-ambulances.  Sinds ze er  gebruik van kan maken ziet ze het leven weer positief in.  Binnenkort wordt ze geopereerd en zal ze een maagverkleining ondergaan.  Waarschijnlijk betekent dit voor haar een nieuwe start. Alex is 62  weegt 190 kg.  Hij heeft een hernia en een hartaandoening en moet dringend geopeerd worden.  Maar zijn dokter geeft hem maar 70% kans om deze zware operatie te overleven. Toch beslist ervoor te gaan, want het leven zo, heeft niet veel zin meer voor hem.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra