Weg uit het dure Vlaanderen

14/04/2014 - 16:07

Dinsdag 15 april - Steeds meer Vlamingen trekken de taalgrens over, op zoek naar goedkope bouwgrond, een groter huis en meer groen. Zo gingen in 2012 bijna 9000 Vlamingen zich settelen in Wallonië, een stijging van 10% in 5 jaar tijd. De voordelige vastgoedprijzen zijn doorslaggevend. Dajo Hermans van de Vlaamse Confederatie van Immoberoepen: “In Vlaanderen kocht je vorig jaar een woning voor gemiddeld 215.000 euro. In Wallonië was dat gemiddeld 150.000 euro. Je ziet dat er een prijsverschil is en voor bouwgronden zijn de verschillen nog groter.”

Maar weten die potentiële kopers wel altijd waar ze aan beginnen? Telefacts gaat mee op huizenjacht met enkele jonge kopers en bezoekt ook Vlamingen die jaren geleden de stap hebben gezet. Zij voelen zich intussen thuis bij hun Waalse buren maar geven ook toe dat ze letterlijk in een andere omgeving zijn terecht gekomen, met een andere taal en andere gewoonten. Wallonië, idyllisch woonparadijs of toch een stap te ver?

Weg uit het dure Vlaanderen, dinsdag om 21.50 bij VTM.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra