Vlaamse snowboarders op weg naar de wereldtop

11/03/2013 - 14:35

Dinsdag 12 maart - Je zou het niet meteen verwachten dat een land waar het hoogste punt 694 meter is en er nauwelijks een paar dagen per jaar kan worden geskied, een generatie toptalent in het snowboarden aan het klaarstomen is.

In navolging van wereldkampioen Seppe Smits, trainen Sebbe De Buck (17), Stef Van Deursen (17) en Loranne Smans (15) in de Topsportschool van Wilrijk voor een carrière als professioneel snowboarder. “Ze hebben heel veel potentieel, alle drie. Dankzij de goede financiële steun van Bloso en de Vlaamse overheid krijgen ze de kans om veel te snowboarden en bij te leren, dus the sky is the limit.”, vertelt coach Maarten Avonds.

Nu al zijn de tieners minstens vier maanden per jaar van huis. Ze reizen vanuit Europa, naar de Verenigde Staten, Canada en zelfs helemaal tot in Nieuw-Zeeland.

Telefacts praat met de gouden generatie van het snowboarden.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra