Verslaafd aan basejumpen

Sommige mensen krijgen geen kick meer van parachutespringen en gaan dan basejumpen. De Engelsman Dan Witchalls is er zelfs verslaafd aan. Hij heeft al bijna 1000 basejumps gedaan. Hij is al van zowat elk gebouw in Londen gesprongen. Meestal springt ie ’s nachts, want basejumpen is illegaal.

“Normaal gezien kan je niet zomaar op het standbeeld van Nelson klauteren en ervan springen. Ik heb morgen al vrijaf genomen, zodat ik de hele dag ter beschikking van de politie kan staan.” zegt Dan Witchalls.

Maar ook deze keer geraakt Dan ongestraft weg. De straf kan nochtans veel erger zijn dan een arrestatie. Verschillende van zijn vrienden zijn overleden bij het basejumpen. Dan weet dat zijn vriendin het niet gemakkelijk heeft met zijn gevaarlijke hobby.

“Ik begrijp dat het een zeer egoïstische hobby is. En dat mijn vriendin daardoor alleen zou achterblijven, is zeer oneerlijk van mij. Maar ik kan echt niet anders, ik moet basejumpen.”

Bij een mislukte sprong in Zwitserland komt de dood plots akelig dichtbij. “verslaafd aan basejumpen”, dinsdag in Telefacts 360.