Vaccineren of niet?

04/02/2013 - 15:57

Dinsdag 5 februari - Je kan er niet omheen: kinderen krijgen opnieuw vaker kinderziektes. Bizar, aangezien er toch al decennialang wordt gevaccineerd. Maar 1 op de 100 Vlaamse ouders is rabiaat tegen vaccins gekant. “De kans dat ik onder een auto loop is veel groter dan dat Zoë sterft aan een infectieziekte. Ja dat is het leven. Die zijn er echt voor iets hoor die ziektes”, vertelt Rob. Zijn dochtertje Zoë heeft geen enkel vaccin gekregen. De meeste artsen zijn het erover eens dat vaccins hun nut hebben en zullen het altijd adviseren. Ouders zijn vrij om te beslissen of ze laten vaccineren, behalve bij polio, dat is nog steeds wettelijk verplicht vanaf 15 maanden. “ Ik heb meer angst van de bijwerkingen en bijstoffen die in een vaccin zitten die op onnatuurlijke manier in haar lichaam komen”. , vertellen Pieter en Caroline over hun dochtertje Rose. Rose heeft geen enkele inenting gekregen, ook niet tegen polio. “ Onze dokter heeft gezegd dat de kans dat ze het gaat krijgen nihil is.”

Maar aangezien het wettelijk verplicht is, is het ook strafbaar voor wie het niet doet.

Telefacts zocht zelf een aantal dokters op die het niet zo nauw nemen met de vaccinatieplicht. Eén van hen was bereid om de Telefacts journaliste zelfs een attest van vaccinatie te geven, zonder het vaccin ook daadwerkelijk toe te dienen. Regelrechte valsheid in geschrifte.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra