Undercover in de illegale prostitutie

Nooit eerder werd de rauwe realiteit van de illegale prostitutie , zo in beeld gebracht als in de reportage van vanavond.Hsiao Hung Pai, een Taiwanees-Britse onderzoeksjournaliste werkte wekenlang  undercover  als poetsvrouw in een illegaal Chinees bordeel in een buitenwijk van Londen. Al die tijd filmde ze met een verborgen camera, verstopt in haar bril. 

Hsiao wordt – net als de andere meisjes in het huis- vernederd en uitgebuit door haar werkgeefster, Mary. Zij is zelf een illegale Chinese die samenwoont met haar Iraans vriendje Mustafa. Marie en Mustafa proberen de ‘undercover-poetsvrouw’ constant te dwingen om zich ook te prostitueren. “ Je bent een onnozel wicht dat je het niet doet”, sneert Mary.” Kijk naar mij: ik begon ook als prostitutée en heb intussen 3 bordelen. Ik verdien 4800 euro per maand. Jij hebt de verplichting om voor je familie te zorgen in China”.

In het bordeel  werken verschillende Chinese vrouwen die almaar verder gaan in hun toegevingen naar klanten- en naar hun pooiers, om toch maar geld te verdienen. Ah Ling bijvoorbeeld onderhoudt haar gezin in China met wat ze verdient in het illegale bordeel van Mary.” Klanten willen meestal dat ik hen oraal bevredig zonder condoom”, vertelt Ah Ling. “ Ze betalen me 12 euro om klaar te komen in mijn mond. Ik vind dat OK. Een beetje spoelen met mondwater achteraf en het is opgelost. Zo erg is dat ook weer niet”, aldus Ah Ling. Ah Ling heeft geen keuze: als ze niet instemt, wordt ze door haar pooiers aangegeven en het land uitgezet.

Op het einde van de reportage overvalt Hsiao-met haar cameraploeg- haar pooiers op straat…

Undercover in de illegale prostitutie, vanavond in Telefacts Laat om 22.10u