Trailer: het gevaarlijkste weerfenomeen ter wereld: de supertornado

22/05/2013 - 01:00

Woensdag 22 mei - Een monster van 3 kilometer doorsnee draaide eergisteren met 320 kilometer per uur over het stadje Moore, vlakbij Oklahoma. Bijna 100 mensen werden gedood door het natuurgeweld. Meer dan 30 van hen zijn kinderen. Het Mid-Westen van de Verenigde Staten staat bekend als ‘tornado-alley’ , met een gemiddelde van 135 tornado’s per jaar.

Maar 2011 was een uitzondering, in de slechte zin. Toen werden meer dan 600 tornado’s geregistreerd en lieten 350 mensen het leven. Aan de hand van amateurbeelden vertellen ooggetuigen hoe ze deze natuurramp in 2011 overleefden.

In de reportage tonen we exclusieve beelden uit het stadje Tuscaloosa, waar duizenden huizen werden vernield. Het is een klein mirakel dat iemand het daar nog kan navertellen.

Vanavond in Telefacts 360, omstreeks 22u30 bij vtm

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra