Tomorrowland goes America

08/04/2013 - 13:20

Telefacts verkent het terrein waarop in september TomorrowWorld plaats heeft, het Amerikaanse broertje van TomorrowLand, het beste dance-festival ter wereld. En ook al zal TomorrowWorld in de Verenigde Staten doorgaan, het blijft een echt Belgisch festival.

“Hier op Bouckaert Farm komt dus TomorrowWorld,” vertelt Carl Bouckaert, uitkijkend over zijn heuvels en zijn vijvers, “We zijn er geweldig excited over. Het is moeilijk in te beelden vandaag, in die rustige natuur dat hier drie dagen lang elke keer 50.000 mensen veel plezier en veel geluk zullen delen.”

Carl Bouckaert is de schoonzoon van Roger De Clerck, oprichter van tapijtengigant Beaulieu. Carl heeft Beaulieu of America opgericht, ondertussen de derde grootste tapijtenproducent van de Verenigde Staten. En zo heeft hij dit stuk grond kunnen kopen van 3200 hectare groot, net buiten Atlanta, in Chattahoochee Hills. De meeste tijd van het jaar draaft hij over zijn domein op één van zijn raspaarden.
“Ik ben een groot liefhebber van de paardensport,” zegt Carl terwijl hij zijn paard in toom probeert te houden. “Ik ben in 2000 in Sydney met de Belgische ploeg naar de Olympics geweest en dan in 2012 terug in Londen. Met mijn goed paard hier, Cyrano. Voor mij is TomorrowWorld de Olympische Spelen van het muziekgebeuren. Niet alleen omdat het het beste is in zijn genre, maar ook het feit dat er jongeren zullen zijn van over de hele wereld om zijn geluk, zijn karma en zijn creativiteit te uiten.”

Bouckaert Farm is nu al erg feeëriek, maar toch zijn er al grondwerken bezig, om het in september nóg beter tot zijn recht te laten komen. Telefacts laat je alle hoekjes en kanten zien van het domein van TomorrowWorld.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra